Nemzetközi foci

Nagybevásárlás: világsztárokat akar a PSG

A párizsiak nyáron akár átigazolási rekordot is dönthetnek.

A spanyol AS legfrissebb beszámolója szerint nyáron nagybevásárlásra készül a PSG. Sajtóhírek szerint a franciáknál Aubameyang, Vitolo, Jordi Alba és Alexis Sánhez neve is felmerült az erősítések között. Ami biztos: Cavani 2020-ig hosszabbított, de az is elképzelhető, hogy a Pastore, Matuidi, Krychowiak, Ben Arfa, Sirigu, Lucas és Aurier nagy hetesből többen távoznak.

A klub elnöke, Nasser Al-Khelaïfi néhány nappal ezelőtt bejelentette: nyáron az átigazolásai piacon forradalomra készülnek: amellett, hogy új sportigazgatót keresnek, vélhetően a keret is jelentősen átalakul.

A France Football szerint a párizsiak első számú célpontja Pierre-Emerick Aubameyang, aki csatárposzton Cavanival alkothatna remek párost. A gaboni támadónak januárban már volt egy hosszabb találkozója Patrick Kluiverttel (a klub labdarúgásért felelős igazgatójával), állítólag a gólerős játékos azt mondta: szívesen visszatérne Franciaországba. (Korábban a Dijon, a Lille, a Monaco és a Saint-Étienne színeiben is megfordult.)

A Dortmund ugyanakkor legalább százmillió eurót szeretne kapni legnagyobb értékéért, ezért a PSG-nél alternatív terveken is gondolkoznak. Ha Aubameyang nem érkezik, Alexis Sánchez (Arsenal) és Kun Agüero (Manchester City) megszerzése kerülhet előtérbe.

Lucas Moura vagy Di María esetleges távozása esetén a széleken is erősítene szeretne a PSG, kiszemeltjük pedig nem más, mint a Sevilla 27 éves játékosa, Vitolo, akiért akár 40 millió eurót is áldoznának.

Balszélső poszton első számú jelöltük Jordi Alba, de ha a Barcelona spanyoljánál nem járnak sikerrel, akkor Ricardo Rodríguez megszerzése élvezhet elsőbbséget. A Wolfsburgtól télen Draxlert már megszerezték, a német és a francia klub pedig kimondottan jó viszonyt ápol…

Olvasói sztorik