Nemzetközi foci

Ismét K. O. lesz a vége? Romokban a Barca ellenfele

Luis Enrique várhatóan belenyúl a csapatába: Neymar továbbra sincs, Mascherano és Denis Suárez is visszatérhet.

Könnyen elképzelhető, hogy szörnyű pillanatok várnak az Osasunára szerda este (19.30, tv: Sport1) Barcelonában. A katalán együttes rendre félelmetes otthon az aktuális rivális ellen, ráadásul a rengeteg sérülés miatt is romokban hever a vendégcsapat. Az El Clásicón idegenben győztes katalánok fokozhatják a nyomást a Real Madridon, amennyiben a papírformának megfelelően legyőzik az utolsó helyezett Osasunát a spanyol bajnokság 34. fordulójában.

A címvédő katalán csapat Leo Messi ráadásban szerzett góljával győzött 3-2-re első számú riválisa otthonában vasárnap, ezzel a tabella élére állt – igaz, a Real egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. A Barcelona még az eltiltott Neymar nélkül is toronymagas esélyes hazai pályán az Osasuna ellen, amelyet az őszi mérkőzésükön idegenben is könnyedén, 3-0-ra győzött le.

A Nou Campban pedig az utóbbi időben mindig kiüti a pamplonai riválist – legutóbb 7-0 lett a vége, azt megelőzően 5-1, 4-0 és 8-0. Hazai oldalon Neymar továbbra sincs, mellette Rafinha, Arda, Vidal és Mathieu hiányozhat. A katalán Sport szerint Luis Enrique várhatóan belenyúl a csapatába: Iniesta jó eséllyel most nem lesz kezdő, helyette pályán lehet viszont Denis Suárez. Neymart ezúttal is Alcácer helyettesítheti.

A túloldalon már-már kilátástalan a helyzet, és nem csak amiatt, mert gyakorlatilag kiesett az együttes. Az előrejelzések szerint 11 (!) futballista nem bevethető, köztük több meghatározó játékos. Az Osasuna mindössze kilenc pontot szerzett vendégként, az Atléticótól, az Espanyoltól, a Celtától hármat, a Las Palmastól ötöt kapott.

Olvasói sztorik