Nemzetközi foci

A Spurs mestere kifakadt: Barca-legenda próbál tönkretenni

Szigetországi sajtóhírek szerint a Tottenham Hotspurs szakvezetője, Mauricio Pochettino megdöbbent Xavi néhány nappal ezelőtti nyilatkozatán. A Barcelona korábbi klasszisa így nyilatkozott Dele Alli helyzetéről.

– Beszéltem Peppel (Pep Guardiola – Manchester City szakvezetője), és tudom, fontos számára, hogy angol játékosokkal erősítsék meg keretüket. Biztos vagyok abban, hogy nyáron Európa-szerte körbenéznek, és tovább erősítik keretüket. Jelen pillanatban a legjobb angol játékos nem más, mint Dele Alli, aki Európában is az egyik legjobb formát mutatja. Igazán kivételes tehetség. Olyan típusú játékos, akiket Pep különösen kedvel, jól is illeszkedne a City játékába.

Pochettino korábban az Espanyol mestere is volt, a városi rivális FC Barcelona között pedig évtizedek óta köztudottan nagyon komoly a rivalizálás; Xavi hosszú éveket húzott le a katalánoknál. Az argentin mester szerint a középpályás ezért is próbál borsot törni az orra alá.

– Xavi az ellenségem, és próbál tönkretenni minket és megakadályozni abban, hogy a győzelmekre tudjunk koncentrálni. Talán már a Manchester Citynek dolgozik, és próbálja segíteni Pep Guardiola munkáját. Tudom, hogy Xavi utál engem, hiszen Barca-játékos volt és a mai napig rajong a klubért. Jól ismerem őt…

Olvasói sztorik