Nemzetközi foci

Új jelentkező az argentin kapitányi posztra, Maradonát is érdekli a kispad

Diego Maradona szívesen irányítaná ismét az argentin válogatottat.

– Én még mindig argentin vagyok, és argentinként is fogok meghalni. A szakember változatlanul itt él bennem, és a fű illata még mindig vonz annyira, mint egy csinos asszony – nyilatkozta Maradona a Rivadavia rádiónak.

A játékosként világbajnoki arany- (1986), illetve ezüstérmes (1990) Maradona dolgozott már szövetségi kapitányként az argentin válogatott élén, amellyel a 2010-es világbajnokságon a negyeddöntőben búcsúzott. Rövid dubaji kitérőt követően viszont azóta nem tevékenykedett edzőként.

Az Argentin Labdarúgó Szövetség (AFA) vezetői jelenleg az április tizedikén menesztett szövetségi kapitány, Edgardo Bauza utódját keresik. Helyi sajtóhírek szerint az első számú jelölt Jorge Sampaoli.

– Nem is tudom, nem is tudom… Ezt a Sampaoli-ügyet felfújtnak tartom – mondta Maradona, hozzátéve, hogy a Sevilla trénere Chilében valóban ért el sikereket, de spanyol klubcsapatával, a Sevillával egyelőre még adós a kiugró eredménnyel.

– Szerintem Sampaoli csak a jelöltek egyike, de nem tartanám igazságosnak a kinevezését – tette hozzá Maradona.

A legendás futballista elárulta, hogy nincs kapcsolata sem az argentin szövetség újonnan kinevezett elnökével, Claudio Tapiával, sem az első alelnökkel, a Boca Juniors klubelnökével, Daniel Angelicivel.

Maradona meg van győződve arról, hogy az argentinoknak pótselejtezőt kell játszaniuk a vb-részvételért.

– Messi nélkül végünk van, de ő mindig képes pluszt adni, ezért bízom bennük – utalt Maradona a Barcelona klasszisának hiányára. Lionel Messit négy mérkőzésre tiltotta el a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a partjelző megsértéséért, büntetéséből még három mérkőzés van hátra.

A dél-amerikai vb-selejtezős zónában négy fordulóval a zárás előtt Argentína az ötödik helyen áll, ami pótkvalifikációs lehetőséget ér, nem automatikus világbajnoki részvételt. Ahhoz az első négyben kellene végeznie. A dél-amerikai csoport élén álló Brazília már biztos vb-résztvevő, mögötte viszont szoros a mezőny. Kolumbia két, Uruguay és Chile egy-egy ponttal előzi meg az argentinokat. Utóbbiak a folytatásban Uruguay és Ecuador vendégei lesznek, a két idegenbeli fellépés között pedig Venezuelát és Perut fogadják.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik