Nemzetközi foci

Sahin 2019-ig hosszabbított a Dortmunddal

Még két évig marad a középpályás.

Feyenoord, Real Madrid, Liverpool. Ez az a három csapat, amelyben összesen 40 bajnoki erejéig pályára lépett pályafutása során Nuri Sahin – minden más mérkőzését dortmundi színekben játszotta, az időszak pedig már 16 évet ölel fel a 28 esztendős középpályás esetében (2005 óta ráadásul az első csapat tagja a török).

– Mindannyian örülünk, hogy Nuri velünk marad. A körzetben nőtt fel, jó ember és bízunk benne – nyilatkozta a Dortmund ügyvezető igazgatója, Hans-Joachim Watzke, miután a klub bejelentette, hogy Sahin 2019 nyaráig meghosszabbította szerződését a klubbal.

Sahin 2001 nyarán csatlakozott a Dortmundhoz, 16 évesen és 355 naposan a legfiatalabb lett, aki pályára léphetett a Bundesligában. Kulcsembere volt a 2010-11-es idényben bajnoki címet nyerő csapatnak, majd a Real Madridhoz igazolt, ám ott alig jutott szóhoz, így liverpooli kölcsönidőszak után visszatért anyaklubjához.

Az 51-szeres válogatott játékos a mostani idényben csak 160 percet játszott a Bundesligában, mivel súlyos térdsérüléssel küszködik. Ezek a sérülések már évek óta beárnyékolják pályafutását.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik