Nemzetközi foci

Jó eséllyel marad Berlinben Dárdai hasznos kiegészítőembere

Allan továbbra sem kap munkavállalási engedélyt Angliában.

11 bajnokin lépett pályára eddig a szezonban a Hertha Berlin színeiben a 20 éves brazil középpályás, Allan. Az U20-as válogatott játékos egyelőre kölcsönben szerepel Németországban, mivel nem kapott munkavállalási engedélyt anyaklubja országában – egyébiránt a Liverpool futballistája.

A Hertha úgy érzi, hogy ez 2015 és 2016 után a mostani nyáron is így lehet, ami egyben azt is jelentené, hogy ismét kölcsönszerződés vár Allanre. És ha erre kerül a sor, a Hertha nagyon szívesen marasztalná középpályását…

Allan korábban a finn SJK és a belga Sint-Truiden gárdáinál is megfordult – szintén kölcsönben -, mielőtt Dárdai kezei alá került volna. Mivel a berlini klub korán kiesett az Európa Liga selejtezőiben, a játékosra pedig az U20-as válogatott világbajnokságán is számítottak, inkább kiegészítőnek számított a szezonban, mintsem kezdőnek.

Ez egyébként az oka is annak, hogy Allan vélheőleg továbbra sem kap munkavállalási engedélyt. A nem EU-s játékosok számára ugyanis a Premier League bizonyos kritériumok alapján pontszámokat oszt és csak a határ fölött lévők játszhatnak Angliában. Ennek része az is, hogy a kérdéses labdarúgó minél több meccset játsszon.

– Még ha Allan az utolsó négy Bundesliga-bajnokin játszana is, akkor sem lenne elégséges pontja – nyilatkozta Michael Preetz, a Hertha sportigazgatója a Berliner Morgenpostnak.

Érdekesség, hogy a Hertha az első négy meccsét rúgott gól nélkül vesztette el, amikor Allan kezdett, az első sikerre pedig az ötödik találkozóig, azaz a most hétvégi, Wolfsburg elleni 1-0-ra megnyert összecsapásig várni kellett.

– A szünetben mondtam Allannek, hogy ne futkározzon mindenfelé és ezt teljesítette is a második félidőben – nyilatkozta teljesítményéről Dárdai Pál.

Olvasói sztorik