Nemzetközi foci

Tizenhat perc alatt négy gól! Hengerelt a Roma Pescarában – VIDEÓ

Szalah duplázott, a Pescara kiesett. A zárómeccsen is termeltek a játékosok - gólrekord a fordulóban.

Tovább folytatódott a gólparádé az olasz bajnokság 33. fordulójában. Az olasz élvonal együttesei az eddigi kilenc összecsapáson 43 gólt szereztek, de az átlag még tovább javult a kör zárómérkőzésén, a Pescara-Román.

Egészen a 44. percig nem úgy tűnt, hogy gólzáport láthatnak a nézők, ám ekkor megtört a jég, El Shaarawy kapott remek indítást, majd kihagyhatatlan helyzetbe hozta Strootmant. A hollandnak csak az üres kapuba kellett passzolnia, ezzel szerezte meg a vezetést a Roma. Egy perccel később jött az újabb vendég gól, Dzeko középre gurítását Nainggolan lőtte a jobb alsóba.

A fordulat után is magas fordulatszámon maradt a Roma, a 48. percben Szalah csavart nagyszerűen tizenhét méterről a jobb alsóba, majd a 60. percben ismét az egyiptomi volt eredményes, miután egy kis szögletet követően remek kontrát vittek végig El Shaarawyval.

A hajrában sikerült begyötörni a szépítő gólt a hazaiaknak, Benali alakította ki a végeredményt. A vendégek győzelmével pedig biztossá vált, hogy a Pescara kiesett az élvonalból.

A zárómeccsen lőtt öt találat pedig azt jelenti, hogy gólrekord született az olasz bajnokságban – sohasem született egyetlen olasz élvonalbeli fordulóban sem ennyi gól, amióta (2004/05) húsz csapat alkotja a mezőnyt.

Strootman 0-1

Nainggolan 0-2

Szalah 0-3

Szalah 0-4

Benali 1-4

Olvasói sztorik