Nemzetközi foci

Téved, ha azt hiszi, hogy Messi vagy CR cselez a legjobban

De nem is Neymar. A Premier League-ből került ki a győztes.

Örök vita a szurkolók között, hogy ki cselez legjobban a világon, Messi, Cristiano Ronaldo vagy esetleg Neymar? A válasz meglepő, a svájci székhelyű CIES Football Observatory legfrissebb felméréséből ugyanis kiderül, hogy még a legjobb három között sincs a az említett sztárok egyike sem – olvasható a bbc.com-on.

A CIES a cselezési kísérletek és a sikeres cselek számát, valamint a cselek minőségét is figyelembe vette, amikor összeállította az európai topligák százas rangsorát.

Az első helyen a Premier League-ben futballozó Adama Traoré, a Middlesbrough játékosa található. A 21 éves spanyol szélső a Barcelona akadémiáján nevelkedett, onnan igazolt 2015-ben az Aston Villához, majd egy évvel később jelenlegi együtteséhez. A második pozíciót a belga világklasszis, Eden Hazard foglalja el, míg a dobogó alsó fokára a Bastia 20 éves francia támadója, Allan Saint-Maximin került.

A negyedik helyre fért oda a brazil csillag, Neymar, aki a legtöbb cselezési kísérlettel próbálkozott (269), de ennek csupán az 53 százaléka volt sikeres. Lionel Messi a hatodik, Cristiano Ronaldo pedig a… Hopp, ő nincs benne a TOP 100-ban…

A teljes listát ide kattintva tekintheti meg.

Olvasói sztorik