Nemzetközi foci

Szavaztak a PL-játékosok! A Chelsea középpályása a legjobb

Hazard-t és Ibrahimovicot is maga mögé utasította a francia középpályás.

N’Golo Kantét választották az angol labdarúgó Premier League legjobbjának a játékostársak. Az éllovas Chelsea középpályása a negyedik francia futballista, aki kiérdemelte ezt az elismerést. Korábban Eric Cantona (1994), David Ginola (1999) és Thierry Henry (2003, 2004) bizonyult a legjobbnak.

– Sokat jelent számomra a játékostársak elismerése. Ez a Leicesterben töltött jó szezonom és a Chelsea-vel elfoglalt előkelő helyünk eredménye. Nagy megtiszteltetés a legjobbnak lenni – nyilatkozott a 26 éves játékos, akinek a csapata nemcsak a bajnoki címre pályázik jó eséllyel, hanem a hétvégén az FA Kupa döntőjébe is bejutott.

A profi játékosok szervezetének (PFA) szavazásán Kanté mögött csapattársa, a belga Eden Hazard és a svéd Zlatan Ibrahimovic (Manchester United) következett, az előzetesen közzétett szűkített hatos listára pedig még Harray Kane (Tottenham Hotspur), a belga Romelu Lukaku (Everton) és a chilei Alexis Sanchez (Arsenal) fért fel.

Dele Alli, a Tottenham Hotspur 21 éves középpályása lett az idény legjobb fiatal játékosa, egymás után másodszor.

David Beckham, a Manchester United és az angol válogatott volt csapatkapitánya különdíjban részesült annak elismeréseként, amit a futball fejlődése érdekében világszerte tett.

Olvasói sztorik