Nemzetközi foci

„Felháborító döntés volt, ezzel megalázta Rolit”

A Palermo támadójának nagybátyja, Sallai Sándor elfogadhatatlannak véli az edző döntéseit.

Óriási pofonba szaladt bele vasárnap délután a Palermo, amely a Lazio otthonában már a 24. percben négygólos hátrányba került, végül 6-2-es vereséggel távozott. A szicíliaiak teljesítményét nézve ez talán már nem is annyira meglepő, az azonban annál inkább furcsa, hogy a már ki tudja hányadik edző, Diego Bortoluzzi – egyébként szezonban az ötödik – a 25. percben lehozta a pályáról Sallai Rolandot. A pszichológiailag nem épp’ ésszerű döntésről Sallai Sándort, a játékos nagybátyját, a Honvéd és a magyar válogatott egykori védőjét kérdezte a Rangadó.

– A múlt héten Balogh Norbit alázta meg az edző, amikor lecserélte a 41. percben, most pedig Rolandot, ez felfoghatatlan –
kezdte kissé feldúltan Sallai Sándor. – Semmilyen szinten nem értek ezzel egyet. Szakmailag megalapozatlan döntésnek tartom, hiszen az utóbbi hetekben jól megy neki a játék. Olyan gyerekkel szórakozik, aki utolérte, sőt le is hagyta önmagát, fizikálisan és mentálisan is közel áll ahhoz, hogy folyamatosan végigjátssza az első osztályú olasz meccseket. Minden labdát megjátszik, helyzetekbe kerül, az egy az egy elleni szituációkat megnyeri, a felrúgott labdákat megtartja – az egyik legfontosabb játékosa lehetne a Palermónak, jóval jobb képességekkel rendelkezik, mint bármelyik más társa. Édesapja már elmondta nekem, hogy Roli lelkének nem tett jót ez a megalapozatlan csere – árulta el a korábbi magyar válogatott játékos.

– Védőt hozott be a helyére az edző, hogy ne kapjanak több gólt, de ennyi erővel egy nem annyira kreatív játékost is levehetett volna, vagy legalább várta volna meg a félidőt. Nem tudom, milyen érdekek húzódnak meg a háttérben, hogy folyamatosan a két magyart alázza meg az edző, de ez felháborító, ilyeneket más játékossal még nem csináltak meg a csapatnál. Én azonban csak annyit üzenek Rolinak, hogy fel a fejjel, ezek a pofonok megerősíthetik, teher alatt nő a pálma. Továbbra is tartom, ő egy zseni, tud focizni, ami itthon nagyon kevés játékosról – sőt a Palermo keretében lévőket is beleértve – mondható el. Sok örömet szerezhet még az aktuális csapatainak, ha megfelelően bánnak vele – mondta el markáns véleményét honlapunknak Sallai Roland nagybátyja.

Olvasói sztorik