Nemzetközi foci

Irdatlan összegért veheti meg a Chelsea a horvát válogatott játékost

A londoni klub a Manchester Unitedet is túllicitálja.

A Corriere della Sera olasz lap szerint a Chelsea 65 millió eurós ajánlatra készül Ivan Perisicért. A londoniak ezzel az összeggel pedig túllicitálják a Manchester Unitedet, amely szintén érdeklődik az Inter középpályása iránt.

Annak ellenére, hogy Perisic alapember és jó teljesítményt nyújt a kék-feketéknél a mostani szezonban, a vezetőség valószínűleg kénytelen lesz elfogadni egy ekkora ajánlatot, hogy nagyobb bevételre tegyen szert – írja a football-italia.net.

Mint ismert, az Internazionalénak 20 millió eurós bírságot kellett fizetnie az UEFA-nak a szezon elején a szabály megsértése miatt. A pénzügyi fair play szabályaival az UEFA azt szeretné elérni, hogy a klubok a bevételük arányában költekezzenek. Ezzel igyekszik elejét venni annak, hogy dúsgazdag tulajdonosok korlátlanul pumpáljanak pénzeket a csapatukba, és ezzel torzítsák a piacot.

Perisic jelenlegi piaci értéke a Transfermarkt szerint 18 millió euró. Az 55-szörös válogatott focista harmincegy bajnokin tíz gólt lőtt és nyolc gólpasszt adott a most futó évadban.

Olvasói sztorik