Nemzetközi foci

El Clásico: a 92. percben lőtt győztes gólt a duplázó Messi – VIDEÓ

Bale-t sérülés, Ramost piros lap miatt veszítette el a Real Madrid. Élre állt a katalán együttes. Messi 500. Barca-gólját jegyezte.

Kapcsolódó cikkek

La Liga, 33. Forduló

Real Madrid – FC Barcelona 2-3 (1-1)
Real Madrid: K. Navas – Carvajal, Sergio Ramos, Nacho, Marcelo – Kroos, Casemiro (Kovacic, 70.), Modric – Bale (Asensio, 39.), Benzema (Benzema, 82.), C. Ronaldo. Vezetőedző: Zinédine Zidane
Barcelona: Ter Stegen – Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba – Busquets, Rakitic, Iniesta – Messi, L. Suárez, Paco Alcácer (A. Gomes, 70.). Vezetőedző: Luis Enrique
Gólszerzők: Casemiro (28.), James (85.) illetve Messi (33., 93.), Rakitic (73.)
Kiállítva: S. Ramos (77.)

A spanyol élvonal 33. fordulójában csúcsrangadóra került sor vasárnap este: a listavezető Real Madrid hazai pályán fogadta az üldöző Barcelonát. Az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó madridiak előnye a játéknapot megelőzően három pont volt a katalánok előtt.

A 234. El Clásico első gólját a hazaiak jegyezték, Casemiro a 28. percben volt eredményes. Sokáig azonban nem örülhettek a fővárosiak, a vendégek ugyanis Messi góljával alig öt perccel később egyenlítettek.

A Real kezdőjébe visszatért a sérülésből felépülő Gareth Bale, sokáig a walesi ugyanakkor nem segíthette csapatát, hiszen a 39. percben nem tudta folytatni a játékát, helyére Asensio érkezett.

A másik félidő nagy iramban folytatódott, mindkét kapu előtt több kiváló lehetőség adódott a gólszerzésre, de az újabb gólig egészen a 73. percig kellett várni. Ekkor Rakitic hatalma bombát akasztott a Real hálójába.

A Real Madrid a 77. percben még nehezebb helyzetbe került, Sergio Ramonsál ugyanis villant a piros, miután páros lábbal csúszott Messi elé, de labdát nem talált. A hazaiak emberhátrányban sem mondtak le a pontszerzésről, hiszen a csereként beállt James góljával a 86. percben egyenlített a Zidane-csapat. A slusszpoén végül nem maradt el, hiszen Messi a 93. percben győztes gólt lőtt a Barcelonának.

A három pontnak köszönhetően a katalánok élre álltak, miközben a szintén 75 pontos, de a második helyre visszacsúszó Real Madrid egy mérkőzéssel még kevesebbet játszott, mint a nagy rivális.

A Real Madrid vezető gólja a Barca elleni rangadón

Messi alig öt perccel később egalizált – ekkor 499. Barca góljánál járt

Rakitic elképesztő bombája

Sergio Ramosnál a 77. percben a piros villant

James a hajrában egalizált

Messi három pontot érő találata a hosszabbításban – ez volt 500. gólja a katalán csapatnál

LaLiga, 33. forduló:

Real Madrid – Barcelona 2-3 (1-1)

Korábban játszották:

Real Sociedad – Deportivo La Coruna 1-0 (1-0)

Celta Vigo – Real Betis 0-1 (0-0)

Las Palmas – Alaves 1-1 (1-0)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik