Nemzetközi foci

Szinte minden körülmény a Real sikerével kecsegtet az El Clásicón

A Barcelona veresége esetén végképp lemondhat a bajnoki címről.

Amennyiben a Real Madrid a vasárnapi El Clásicón hazai pályán legyőzi a Barcelonát a spanyol bajnokság 33. fordulójában, szinte behozhatatlan előnyre tesz szert a címvédővel szemben. A fővárosiak jelenleg úgy rendelkeznek hárompontos előnnyel, hogy még van egy elmaradt mérkőzésük a Celta Vigo ellen.

A felek eltérő előjelekkel készülhetnek az összecsapásra, hiszen amíg a Real Madrid drámai csatában kiütötte a Bajnokok Ligájából a Bayern Münchent, addig a katalánok hazai környezetben sem tudtak gólt lőni a Juventusnak, s búcsúztak a legrangosabb európai kupasorozattól.

– Egy vizsgát a héten már sikerrel teljesítettünk, most viszont egy újabb vár ránk – nyilatkozta Sergio Ramos, a Real Madrid csapatkapitánya az El Clásico kapcsán.

– Ez egy elképesztő meccs. A világ megáll ilyenkor egy pillanatra, és mindenki ezt az összecsapást nézi. Hihetetlen meccs, amelyen minden játékos pályára akar lépni, és amelyről már egy hónappal előtte beszélnek az emberek az utcán. Már jó néhány El Clásicón szerepeltem, de már csak az említésére is libabőrös leszek. Az a kiváltság ért, hogy játékosként lehetek ott a pályán. Ez egy olyan dolog, amelyre mindenki szeretne esélyt kapni egyszer az életben. A legjobb érzés az egészben, hogy tudod, mindenki azonnal eldob mindent csak azért, hogy téged nézhessen. Ez egy megfizethetetlen élmény – beszélt a párharcról Marcelo, a Real brazil védője.

A listavezetőnél Pepe sérülés miatt biztosan nem léphet pályára, Gareth Bale játékára viszont van esély, aki egyes pletykák szerint orvosi tiltás ellenére is vállalná a szereplést. A Barcelona az eltiltott Neymart nélkülözi, Aleix Vidal, Jérémy Mathieu és Rafinha pedig sérült.

– Mostantól arra a két sorozatra kell összpontosítanunk, amelyben még versenyben vagyunk. A bajnoki tabellán van esélyünk átvenni a vezetést közvetlen riválisunktól, ami nagyszerű lehetőség – fogalmazott Luis Enrique, a Barcelona vezetőedzője.

Az pedig bizakodásra adhat okot a vendégeknek, hogy a legutóbbi madridi bajnokit – 2015 decemberében – a Barcelona 4-0-ra nyerte meg. A katalánok mostani formáját tekintve viszont aligha lehet hasonló sikerre számítani. A blancók az őszi bajnokin 1-1-es döntetlent értek el a Camp Nouban, Suarez góljára Ramos felelt a 90. percben.

Ami a fogadóirodákat illeti, nagyságrendileg egységesen kétszeres pénzt fizetnek a Real Madrid esetleges sikerére, míg a vendég győzelem 3,1‒3,2-szeres nyereménnyel kecsegtet. A döntetlen pedig 3‒3,65-szörös pénzt hozhat a szerencsésen tippelők számára.

Olvasói sztorik