Nemzetközi foci

Eldőlt: Sampaoli lesz az argentin kapitány

A Sevilla kispadjáról érkezik Lionel Messiék új edzője.

A spanyol AS című sportlap információi szerint eldőlt, hogy Jorge Sampaoli lesz az argentin válogatott szövetségi kapitánya, a bemutatásra május 22-én kerül sor, amikor véget ér a spanyol bajnokság.

Sampaoli egy ideig a megkeresést is tagadta, de egy ideje már elismeri, hogy ő a legfőbb jelölt a posztra. A minap pedig egy sajtótájékoztatón feltette a kérdést: ha egy játékos klubot válthat, miközben élő szerződése van, egy edző miért ne válthatna?

Márpedig ő váltani fog, olyannyira, hogy állítólag már a szakmai stábja összetételéről is döntött. A Sevilla elnöke, Pepe Castro is tudja már, hogy a vezetőedző távozni fog, ezt egyik jó barátja, Daniel Angelici, a Boca Juniors elnöke árulta el neki.

„Tudom, hogy van érdeklődés, és tudom, azt mondják, hogy én vagyok a kiválasztott, de meg kell várni a megfelelő alkalmat, amikor nem ártunk ezzel senkinek. Most kárt okoznánk a Sevillának” – vélekedett.

Claudio Tapia, az argentin szövetség elnöke elmondta, hogy engedik békében dolgozni a szezon végéig az edzőt, azonban ő is tudja, hogy nem lesz túl sok ideje, hiszen május 22-én mutatják be, június 6-án viszont már barátságos mérkőzés vár az argentinokra Brazília ellen Melbourne-ben.

Olvasói sztorik