Nemzetközi foci

Van, aki már több mint két napot töltött a kispadon a szezonban Angliában

Ketten is akadnak ilyenek, pedig együttvéve 31 bajnokin szerepeltek.

Szinte hihetetlen statisztikát számított ki a The Sun. Az angol portál ezúttal nem a legnagyobb sztárokra fókuszált cikkében, hanem éppen azokra, akiket sokszor elfelejtett edzőjük, bár a kispadra folyamatosan leülhetnek.

A toplista az alapján alakult ki, hogy melyik játékos hány percet ült a szezon során aktuális (Premier League-) csapata kispadján, az eredmény pedig sokkoló: ketten is vannak, akik már két teljes napot eltöltöttek ott.

A Burnley-védő James Tarkowski és a Chelsea nyáron nagy reményekkel szerződtetett csatára, Michy Batshuayi “teljesítményében” (?) nem is az a hihetetlen, hogy előbbi csapata mind a 33, utóbbi a kékek mind a 32 eddig lejátszott bajnokiján a cserék között volt; hanem hogy ezt a rekordot úgy sikerült felállítaniuk, hogy eközben ketten együtt összesen 31-szer léptek pályára a PL-ben (14-17). Mindez 149 percet jelent a bekknek és 110-et a belgának, akik így már 2 nap, 1 óra, 32 percnyi, illetve 2 nap 21 percnyi kispadon töltött időnél járnak.

Egyelőre a 48 órás határ alatt van a harmadik helyen Alberto Moreno, majd jön Shaun Maloney, Brad Smith, Enner Valencia, Nathaniel Chalobah, Kieran Gibbs, Jon Flanagan és Ashley Fletcher – utóbbi már 1 nap, 12 óránál jár.

Olvasói sztorik