Nemzetközi foci

Magható sorokkal búcsúzott Terry a Chelsea-családtól

Korábban beszámoltunk arról, hogy Jonh Terry a szezon végén távozik a Chelsea-től. A 36 esztendős védő a londoni kékek saját nevelése, 1998-ban mutatkozott be a felnőtt csapatban, ez idáig 713 alkalommal öltötte magára a kékek mezét. Ebben a szezonban csupán öt bajnokin jutott szóhoz, így nem meglepő, hogy nem hosszabbítják meg szezon végén lejáró szerződését.

A játékos hosszabb levélben búcsúzott a klubtól, szurkolóktól, támogatóitól. (A nyílt közlemény teljes terjedelemben ITT érhető el.)

Levelében a legenda leírta: gyerekként arról álmodott, hogy profi focista váljon belőle, és örökre hálás lesz szüleinek, testvérének és a Chelsea-nek, hogy az álma valóra válhatott. Terry szerint Abramovich érkezésével a „londoni kékeknél” új korszak kezdődött, és a támogatásának köszönhetően a világ legjobb csapatává érhetett a Chelsea.

– Huszonkét éven keresztül ez a klub jelentette az életemet, itt nyílt lehetőségem a világ legjobbjai ellen játszani. Rekordot rekordra dönthettünk, újabb és újabb trófeákat nyerhettünk, ami arra ösztökélt, hogy napról napra keményebben dolgozzak és még többet akarjak magamból kihozni. Ilyen alázattal válhattam a Chelsea történetének legsikeresebb kapitányává, és hihetetlen büszke vagyok, hogy olyan nevekkel említenek egy lapon, mint Ron Harris, Peter Bonetti, Frank Lampard, John Holli és a többi legenda.

Terry természetesen megköszönte csapattársai, edzői és a szurkolók örökös támogatását.

– Soha nem tudom majd szavakba öntetni azt a szeretet, amit a szurkolók iránt érzek. Ti inspiráltatok és nektek köszönhetjük, hogy annyi trófeát nyertünk együtt.

Terry zárásként kifejtette: ez az utazás még nem ért véget, és szeretné a csapatot és edzőjét a szezon végéig mindenben segíteni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik