Nemzetközi foci

EL: hosszabbításban szenvedte tovább magát a Manchester United

Mourinho csapata mellett a Celta Vigo, a Lyon és az Ajax lépett tovább.

Az Európa Liga-negyeddöntő visszavágóit rendezték csütörtök este.

Ráadásra volt szükség Manchesterben

A 1-1-es első meccs után a Manchester United hazai környezetben már a tizedik percben vezetést szerzett a belga Anderlecht ellen: Marcus Rashford passzát az örmény Henrikh Mkhitaryan váltotta gólja. Rögtön ezután a vendégek spanyol kapusa, Ruben védtek kétszer is bravúrral, így a további bravúrokat megúszta csapata.

Ezt követően feltámadtak a brüsszeliek, több kecsegtető lehetőségük is volt, sőt egy keresztlécet eltaláló lövés után az algériai Sofiane Hanni egyenlített. A második felvonásban nyomasztó fölényben futballozott az angol együttes, számos helyzet kidolgozott, de Ibrahimovic a 82. percben például akkora homályt lőtt, hogy a nézők testi épsége került veszélybe, majd Rashford kísérlete az oldalhálóban kötött ki.

A hosszabbításban Paul Pogba gólját Fellaini szabálytalansága miatt nem adták meg, de Rashford a 107. percben már nem hibázott.

A mérkőzés góljaitide kattintva tekinthetik meg.

Tizenegyesek döntöttek Isztambulban

A Besiktas is előnybe került házigazdaként, de a brazil Anderson Talisca találatát Alexandre Lacazette kiegyenlítette. A szünet után Talisca ismét betalált, úgyhogy Isztambulban is hosszabbításra volt szükség, sőt végül tizenegyesek döntöttek.

Az első sorozatban mind a hat-hat kísérlet sikeres volt, majd a törököktől a szerb Dusko Tosic hibázott, ám Christophe Jallet szintén! A következő párban a horvát Matej Mitrovic is rontott, de Maxime Gonalons végül elődöntőbe lőtte a Lyont, közép-európai idő szerint tíz perccel éjfél előtt…

Előnyben volt, mégis kiesett a Schalke

Bár a Schalkénak voltak lehetőségei, az első félidőben magabiztosan őrizte kétgólos előnyét az Ajax. A szünetet követően Leon Goretzka és Guido Burgstaller góljaival a németek kiegyenlítettek összesítésben. A hajrában Joel Veltmant kiállították a hollandok közül, ennek ellenére következett a ráadás. Daniel Caligiuri betalált, de aztán a 111. percben egy védő, Nick Viergever gólt szerzett az Ajaxnak, majd német csapattársa, Amin Younes is eredményes volt, így bár a Schalke 3-2-re nyert, az amszterdamiak léptek tovább.

Van egy spanyol elődöntős is

A négy közül egyedül a genki mérkőzés dőlt el a rendes játékidőben, a Celta Vigo 1-1-et ért el, így megőrizte az első találkozón szerzett egygólos előnyét a négy közé jutott.

A többi mérkőzés góljaitide kattintvatekinthetik meg. Az elődöntő párosítását pénteken sorsolják.

Európa Liga, negyeddöntő, visszavágók:

Besiktas (török)‒Olympique Lyon (francia) 2-1 (1-1, 2-1, 2-1)

Továbbjutott: a Lyon, hosszabbítás után, tizenegyesekkel.

Schalke 04 (német)‒Ajax (holland) 3-2 (0-0, 2-0, 3-0)

Továbbjutott: az Ajax, hosszabbítás után, 4-3-as összesítéssel.

KRC Genk (belga)‒Celta Vigo (spanyol) 1-1 (0-0)

Továbbjutott: a Celta, 4-3-as összesítéssel.

Manchester United (angol)‒RSC Anderlecht (belga) 2-1 (1-1, 1-1, 1-1)

Továbbjutott: a Manchester United, hosszabbítás után, 3-2-es összesítéssel.

Olvasói sztorik