Nemzetközi foci

Dárdai bizakodhat: kulcsjátékosa bevethető hétvégén

A magyar szakvezető Jokerként tekint a berliniek 17 éves tehetségére.

A Hertha BSC drukkerei fellélegezhetnek! A csapatkapitány, Vedad Ibisevic szombaton pályára léphet hazai pályán a Vfl Wolsfburg elleni bajnokin. A csapat mestere, Dárdai Pál csütörtökön így nyilatkozott.

– Nagyon úgy néz ki, Vedad szombaton játszani tud – így a magyar edző, akinek játékosa még a hétközi edzésen kapott ütést a térdén, de újra edzésbe állt.

Ugyanakkor Niklas Stark, Mitchell Weiser, Valentin Stocker és Fabian Lustenberger játékára továbbra sem számíthat a berliniek szakvezetője. Hozzájuk „csatlakozott” a belsővédő poszton bevethető John Brooks. Dárdai azt is elárulta, a hátralévő mérkőzéseken a párharcok megnyerésében mindenképpen javulniuk kell, több agresszivitást vár játékosaitól.

Hosszú ideig bajlódott izomsérüléssel Ondrej Duda, a szlovák játékos hétvégén már keretben lehet, de aligha lesz tagja a kezdőcsapatnak.

Újabb fiatal kaphat lehetőséget

A B.Z. Berlin beszámolójából kiderült: kedden ismét az első csapathoz hívatta Dárdai a 17 éves Julius Kadét, aki támadó középpályásként vethető be.

– Julius magabiztos posztján, gólveszélyes, és jó az utolsó passzoknál. Persze azt nem felejthetjük el, hogy még mindig csak 17 éves, gyakorlatilag gyerek még – dicsérte a fiatalt Dárdai.

Kade egyébként a Borussia Mönchengladbach elleni bajnokin debütálhatott a Bundesligában, akkor nyolc perc jutott neki. Dárdai azt is elárulta: Jokerként tekint rá a Herthánál, de semmiképpen sem szeretné, ha a kettős terhelés miatt – a Regionalligában is számítanak rá – korán kiégjen.

Olvasói sztorik