Nemzetközi foci

Az Eb felsült sztárját húzná be a Roma

Kapustka mellett egy City-játékos is az olasz fővárosban köthet ki.

A 2016-os Európa-bajnokság egyik legnagyobb tehetségeként tündökölt a tornán a lengyel válogatott akkor 19 éves üdvöskéje, Bartosz Kapustka. A franciaországi megmérettetésen remekül szereplő válogatott középpályását még a nyáron le is igazolta a Leicester City Litauszki Róbert csapatától, a KS Cracóviától.

Az átigazolás azonban a hírek szerint Claudio Ranieri beleegyezése, sőt talán tudta nélkül történt, így nem csoda, hogy a lengyel a Premier League-idényben öt kispadozáson kívül egyetlen egy játékpercet sem (!) tud felmutatni, mindössze az U23-as csapatban játszott néhányszor, illetve akad még három FA Kupa-meccse is.

Tavalyi 7,5 millió fontos vételára tehát alighanem csökkent, az AS Roma pedig jó üzletet lát a lengyelben, a “farkasok” érdeklődnek a 20 esztendős játékos iránt.

Nem Kapustka az egyetlen angliai játékos, akit kinézett a Serie A tabelláján jelenleg második alakulat, ugyanis a Pep Guardiolánál némiképp körön kívül kerülő Manchester City-szélsőt, Jesús Navast is vizsgálják. A már 30 fölötti labdarúgó egyelőre inkább a Sevillába való visszatérésen gondolkozik.

Olvasói sztorik