Nemzetközi foci

Hiába kezdő, bizonytalan Ashley Young jövője a Unitednél

Posztján erősítene a nyáron Mourinho.

November és február között egyáltalán nem lépett pályára bajnokin a Manchester United színeiben a 31 éves szélső, Ashley Young. A 2011-ben az Aston Villától megszerzett játékos március végéig mindössze hatszor játszott a Premier League-ben a 2016-17-es idényben, áprilisban viszont már három alkalommal is bevetette őt José Mourinho, a gárda menedzsere.

Ez bizakodásra adhat okot a korábbi válogatott labdarúgónak, de ő egyelőre nem teljesen boldog, mivel jövője bizonytalan. A Chelsea elleni meglepően sima, 2-0-s győzelem után a Sunnak nyilatkozott a játékos, aki februárban még egy mesés kínai ajánlatot is visszadobott, hogy hazájában maradhasson.

– Mindig van valamilyen spekuláció, főleg, ha közeleg az átigazolási időszak és nem játszol, de én mindig azt mondtam, annyit szeretnék pályán lenni, amennyit lehetséges. Hogy a jövő mit tartogat, még nem tudom. Annyi biztos, hogy az idény végéig minél többször játszani akarok, ez a jelenlegi célom – fogalmazott Young, akinek posztján a nyáron erősítene José Mourinho.

A szélsőnek még egy év van hátra a szerződéséből, azt követően pedig opcióval újabb szezonnal megtoldható.

Olvasói sztorik