Nemzetközi foci

Negatív Hertha-rekord: az első félidőben láthatatlan a Dárdai-csapat

A berliniek az első félidőben szinte gólképtelenek.

Korábban beszámoltunk arról, hogy Dárdai Pál Hertha BSC-je hétvégén pont nélkül maradt a biztos bennmaradásért küzdő Mainz otthonában (1-0). A nullázás azt is jelentette, hogy zsinórban nyolc idegenbeli mérkőzésen maradtak pont nélkül fővárosiak – ez pedig negatív rekord.

A B.Z. Berlin legfrissebb cikke szerint az a probléma, hogy a berliniek megint csak a második félidőben ébredtek. Ezt a klub szakvezetője is megerősítette.

– Az első félidőben gyakorlatilag láthatatlanok voltunk. A szünetben átbeszéltük a dolgokat, de gyakorlatilag nem nagyon volt helyzetünk – így Dárdai.

A német portál szerint tendenciává vált, hogy a Hertha BSC az első félidőben idegenben nagyon keveset mutat játékban. A Freiburg ellen (2-1) egy; Kölnben (4-2), a Schalke vendégeként (2-0), illetve Lipcsében (2-0) kettő; míg Hamburgban három; Leverkusenben (3-1) négy, Mönchengaldbachban (1-0) pedig hét kapura lövésük volt az első játékrészben.

Továbbá: az utolsó nyolc idegenbeli mérkőzésén a Hertha csupán egy gól rúgott a (Bayer Leverkusen otthonában) a szünet előtt, míg hetet kapott – a hamburgi félidőben pedig az eredményjelző 0-0-t mutatott.

Olvasói sztorik