Nemzetközi foci

Egykori klasszis csapattársa szerint Terry a PL valaha volt legjobb védője

Lampard méltatta a Chelsea-től búcsúzó sztárt.

Korábbi csapattársa, Frank Lampard a Premier League történetének legjobb védőjeként jellemezte John Terryt, aki hétfőn jelentette be, hogy a szezon végén elhagyja a Chelsea-t.

A 36 éves legendás játékos a teljes karrierjét az angol bajnokság jelenlegi listavezetőjénél töltötte, 713 hivatalos meccsen lépett pályára a gárda színeiben. A mostani kiírásban ugyanakkor mindössze öt bajnoki mérkőzésen számított rá Antonio Conte vezetőedző, s február óta egyáltalán nem kapott lehetőséget.

A februárban visszavonult, 106-szoros válogatott Lampard több mint 400 meccsen szerepelt a Kékeknél, s 211 góljával a klub örökranglistájának élén áll.

– A Chelsea elképesztő időszakának utolsó, még álló embere. Nagy öröm volt a Premier League történetének legjobb hátvédjével együtt játszani. A pályán és azon kívül is vezette a csapatot attól a pillanattól fogva, hogy bemutatkozott – írta Instagram-oldalán Lampard.

John Terry 1998-ban debütált a Chelsea felnőtt együttesében, s 2004-ben választották meg csapatkapitánynak. Az együttessel mindent megnyert, amit lehetett: a nemzetközi porondon Bajnokok Ligáját és Európa Ligát is, míg Angliában négyszer volt bajnok, az FA Kupát ötször, a Ligakupát pedig háromszor emelhette magasba.

A futballista a jövőjéről konkrétumot még nem árult el, mint jelezte, majd időben meghozza a döntést ebben a kérdésben is.

Olvasói sztorik