Nemzetközi foci

Ronaldo-Nikolics gólpárbaj várható augusztusban

Már ha a magyar csatár bekerül az MLS All Star-csapatába.

Az amerikai sportoknál régre visszanyúló hagyomány a különböző All Star-gálák szervezése. Nincs ez másképp a feltörekvő major-sportnak számító MLS-ben sem, ahol jócskán a szezon közepe felé, augusztus másodikán tartják a legjobbak gálamérkőzését.

Az amerikai bajnokság kiválasztottjai viszont ezúttal nem egymással mérkőznek majd, hanem a BL rekordgyőztesével, a Real Madriddal. A találkozóra Chicagóban, a Soldier Fielden kerül majd sor, ami egyben a Fire otthonának is számít. A csapat edzője Veljko Paunovics, Nikolicsék trénere lesz.

A spanyol gárda felkészülésének (és turnéjának) részeként látogat majd az USA-ba, a kerettel a papírforma szerint Cristiano Ronaldo, Benzema, Gareth Bale és a többi sztár is ott lesz.

Az MLS All Star-csapata korábban Premier League-, Bundesliga-, Serie A-, skót Premier League-csapattal is mérkőzött már – legutoljára az Arsenaltól kaptak ki 2-1-re, előtte a Bayern München és a Tottenham gárdáit verték meg.

Mivel házigazdának a Chicago Fire számít majd, ráadásul az együttes eddig kifejezetten jól szerepel az MLS-ben, biztosra vehető, hogy több Fire-játékos is lesz az All Star-keretben. Bastian Schweinsteiger neve már most fixnek tűnik, de amennyiben ebben az ütemben folytatja a gólgyártást, Nikolics Nemanja is farkasszemet nézhet majd Sergio Ramosékkal.

Olvasói sztorik