Nemzetközi foci

Rashford kicentizte, Herrera átlőtte a tömegen: győzött a United a Chelsea ellen – VIDEÓ

Már csak négy pont a Chelsea előnye; nyert a Liverpool is. Premier League-eredmények.

A szokásoknak megfelelően két meccset láthattak a szurkolók a Premier League 33. fordulójából vasárnap. A Liverpool Birminghambe ment és a West Bromwich-csal játszott; míg a szuperrangadó természetesen a Manchester United-Chelsea összecsapás volt.

Visszavágott a United

Utolsó vereségét épp a Chelsea ellen szenvedte el a Manchester United a Premier League-ben. Arra a találkozóra még október 23-án került sor, a “vörös ördögök” a bajnokságban azóta nem szenvedtek vereséget, bár a dobogóra azóta sem tudtak felkúszni. Itt volt tehát a visszavágás lehetősége Mourinho csapatának, de persze a Chelsea sem szeretett volna éppenséggel üres kézzel távozni.

A 7. percben máris vezetéshez jutott a Manchester, amikor is Ander Herrera passzából a leshatárról induló Rashford lefutotta David Luizt és mivel a brazil védő nem akarta piros lapot érően buktatni, meg is szerezte az első találatot.

Rashford gólja

A második játékrész is United-találattal vette kezdetét, hiszen ezúttal maga Ander Herrera tudott eredményes lenni: egy szabadrúgást követő, tizenhatoson kalakult tumultust próbált meg átlőni, ami olyannyira sikerült neki, hogy a labda egy védőn megpattanva végül Begovic kapujában kötött ki.

Herrera gólja

Győzelmével a United tovább kapaszkodik és pótolt meccseivel együtt továbbra is dobogóra érhet anélkül, hogy a riválisok ahhoz hozzászólhatnának. A Chelsea előnye még mindig több mint kétmeccses, de már csak négy pont – akár izgalmas is lehet a bajnoki cím végjátéka a Premier League-ben.

Firmino kellett a Liverpool győzelméhez

Szombati győzelmével a Manchester City – amely egy meccsel kevesebbet játszott eddig – megelőzte a Liverpoolt a tabellán, így Jürgen Klopp csapata a negyedik helyről várhatta a West Brom elleni idegenbeli vasárnapi bajnokit.

A kevés helyzetet, de összességében Liverpool-fölényt hozó első félidő már-már úgy tűnt, hogy gól nélküli döntetlennel ér véget, ám Roberto Firmino a hosszabbítás első percében tett arról, hogy ne így történjen. James Milner jobb oldali beadása után Lucas csúsztatta meg a labdát, a hosszún pedig érkezett a brazil csatár és közelről a kapuba fejelt.

A második játékrészben Origi gólját érvénytelenítette a játékvezető les miatt, majd a 80. percben Mignolet nagy bravúrral védte Phillips lövését. A 92. percben Alberto Moreno megduplázhatta volna a Pool-előnyt, ám üres kapura nem sikerült betalálnia. Több gól nem született, így Firmino fejese eldöntötte a három pont sorsát, a Liverpool pedig újra a harmadik helyen áll.

Firmino fejese

Moreno üres kapura mellé lőtte

Premier League, 33. forduló

West Bromwich – Liverpool 0-1 (0-1)

Manchester United – Chelsea 2-0 (1-0)

Szombaton játszották

Tottenham – Bournemouth 4-0 (2-0)

Crystal Palace – Leicester City 2-2 (0-1)

Everton – Burnley 3-1 (0-0)

Stoke – Hull City 3-1 (1-0)

Sunderland – West Ham 2-2 (1-1)

Watford – Swansea 1-0 (1-0)

Southampton – Manchester City 0-3(0-0)

Hétfőn játsszák

21.00 Middlesbrough – Arsenal

Olvasói sztorik