Nemzetközi foci

Ibrahimovic bevallotta, hogy elfáradt

Ennek ellenére szerinte José Mourinho jogosan kritizálja a Manchester United támadójátékosait.

Zlatan Ibrahimovic azt mondta, José Mourinho vezetőedző jogosan figyelmeztetett, hogy a Manchester United támadójátékosaiból hiányzik a könyörtelenség a kapu előtt. A svéd csatár ugyanakkor elismerte, hogy a hosszú szezon végére elfáradt.

A 35 éves csatár eddig 44 meccset játszott a szezonban, és 28 találattal csapata házi gólkirálya, bár az Anderlecht elleni Európa Liga-negyeddöntő első mérkőzésén, csütörtökön Brüsszelben több helyzetet is kihagyott. Ennek ellenére vasárnap kulcsfigurája lehet a listavezető Chelsea elleni rangadónak.

Mourinho a brüsszeli meccs után azt mondta, a védőjátékosok joggal lehetnek idegesek a támadókra, hiszen azok eldönthették volna a találkozót, mégsem tették. Erről a kijelentésről kérdezték Ibrát, aki úgy vélekedett, a portugál menedzsernek abszolút igaza volt.

„Ma nem éreztem jól magam, fáradt voltam. De ez nem mentség, mert már jól vagyok, ennél sokkal többre és jobbra vagyok képes. Az Anderlecht ellen nem nyújtottam jó teljesítményt. Egy hónap van hátra, ezalatt sok mérkőzés vár ránk. Szinte az összes meccsen pályán voltam, de még mindig csiszolódnunk kell, és bele kell húznunk, mert az Europa Ligában és a Premier League-ben is a végjáték következik.

Ibrahimovic a húsvétvasárnapi rangadó előtt megjegyezte, hogy a Chelsea nem szerepel az európai kupaporondon, ezért eddig csak 38 meccse volt az idényben, a Manchesternek viszont már 52.

Olvasói sztorik