Nemzetközi foci

Az MTK egykori edzője lehet a holland kapitány

Henk Ten Cate és Ruud Gullit az egyik jelölt.

Kees Jansma, a holland válogatott korábbi sajtófőnöke elárulta, a szövetség szűkítette a kört, eszerint Roger Schmidt, vagy pedig a Henk Ten Cate, Ruud Gullit edzőpáros veszi át a válogatott irányítását.

Az MTK egykori vezetőedzője, Henk Ten Cate a vi.nl szakportál érdeklődésére elmondta, a szövetség még nem kereste őt az ügyben. „Még nem hallottam a KNVB érdeklődéséről és nem tárgyaltam senkivel, de megtisztelve érzem magam, hogy az én nevem is szóba került. Ez minden” ‒ nyilatkozta.

Ruud Gullit korábban már többször utalt rá, hogy szívesen dolgozna Henk Ten Cate oldalán a holland válogatottnál. Az 1988-ban Európa-bajnok játékos volt a Chelsea, a Newcastle United, a Feyenoord, és a Los Angeles Galaxy trénere is, Ten Cate pedig a Barcelona és a Chelsea másodedzőjeként is tevékenykedett, irányította az Ajaxot, jelenleg pedig az arab al-Dzsazira edzője.

A német Roger Schmidt ebben a szezonban távozott a Bayer Leverkusen kispadjáról.

A hollandok május 31-én Marokkó vendégeként játszanak, ott már az új edzőnek kell irányítania. Az előző szövetségi kapitányt, Danny Blindet márciusban menesztették, miután csapata 2-0-ra kikapott Bulgáriában.

Olvasói sztorik