Nemzetközi foci

Hihetetlen! A 97. percben hozta döntetlenre a meccset a Milan – VIDEÓ

Az ötperces hosszabbítás hetedik percében dolgozta le kétgólos hátrányát a Milan az Inter ellen a 218. milánói derbin.

Szokatlan időpontban, 12.30-kor kezdődött szombaton a 218. milánói derbi, az Internazionale-Milan összecsapás a Serie A harminckettedik fordulójában. A két csapat legutóbbi nyolc találkozóján kiegyenlített az arány, hiszen két-két győzelem mellett négy döntetlen született.

Rögtön helyzettel indult a meccs, a harmadik percben Deulofeu lövését védte Handanovic, a kipattanóra előbb Fernández érkezett, ő a védeket találta teliben, majd a harmadik próbálkozásnál Bacca fölé lőtt. A tizenhatodik percben is a vendégek veszélyeztettek, Sosa életerős lövését ütötte szögletre Handanovic, majd két perc múlva már ő is verve volt, de a kapufa kisegítette Deulofeu éles szögből leadott lövésénél. A félidő előtt jött az első gól, a 36. percben Candreva kapott remek indítást, De Silvestri lemaradt róla, ezt pedig kihasználta az Inter focistája és a kapu jobb oldalába lőtt. Mielőtt azonban pihenőre térhettek volna a csapatok, megduplázta előnyét a hazai csapat: Perisic bal oldalról adott középre, ahol az érkező Icardinak könnyű dolga volt, csak az üres kapuba kellett gurítania, 2-0.

A fordulás után is nagy iramban játszottak a felek, mindkét kapu előtt adódott veszélyes szituáció. A 66. percben Handanovicnak köszönhették meg a hazaiak, hogy nem jött a szépítés: Deulofeu megpattanó lövését védte a kapus bravúrral. A hajrában azonban már ő is tehetetlen volt, Suso jobb oldali beadását talpalta Romagnoli a bal sarokba, 2-1. Az ötperces hosszabbításban két szabadrúgással is próbálkozhatott a Milan, ám eredménytelenül, de mivel többször állt a játék, Orsato még két percet rátett és jött is a slusszpoén! Zapata a szöglet után látványos mozdulattal lőtt kapufás gólt, ezzel egyenlített a Milan a 97. percben.

Candreva lőtte az elsőt

Icardi lőtt az üres kapuba

Romagnoli szépített

A 97. percben jött Zapata

Olvasói sztorik