Nemzetközi foci

Rakétákat lőttek a hazai szurkolókra az EL-meccsre jogosulatlanul belépő törökök

Azok balhéztak Lyonban, akik ott sem lehettek volna.

Mint beszámoltunk róla, jelentős késéssel kezdődhetett el a csütörtök esti Lyon–Besiktas Európa Liga-mérkőzés a vendég szurkolók balhéja miatt.

A török fanatikusok már a stadionon kívül is füstbombákkal dobálták a rendőröket, ezt pedig folytatták a stadionon belül is. A pályát ellepték a szektorukból menekülő hazai szurkolók, akiket görögtüzekkel, füstbombákkal dobáltak meg a felettük lévő szektorban helyet foglaló vendégek.

A francia klub elnöke, Jean-Michel Aulas a L’Équpie-nek elmondta, szurkolóiknak esélyük sem volt, muszáj volt a pályára rohanniuk. Több fanatikus is megsérült, ugyanis szó szerint közéjük lőtték a tűzijátékokat és egyéb pirotechnikai eszközöket – ráadásul közben a törökök megindultak a hazai szektorok felé, összecsapva a helyiekkel.

A klub első embere hozzátette: nagyon szigorú jegyárusítási rendszerük van, mégis megtörtént, hogy olyan török szurkolók is érvényes belépőhöz jutottak, akiknek nem szabadott volna jegyet venniük. Ez – véleménye szerint – úgy fordulhatott elő, hogy más vette meg a tikettet, amit továbbadott a balhézóknak a meccs előtt.

– Azt hittem, meg sem tudjuk rendezni a meccset, katasztrófa ez a Lyon számára – tette hozzá Aulas a 2-1-re megnyert találkozó után.

A rendőrség közlése szerint összesen tizenkét szurkolót vettek őrizetbe.

Olvasói sztorik