Nemzetközi foci

EL: Mhitarjan gólja sem volt elég a Manchester győzelméhez – VIDEÓ

Simán nyert az Ajax, hajmeresztő kapushiba döntötte el a Lyon-Besiktast.

A keddi és a szerdai Bajnokok Ligája-program után csütörtök este a második számú európai kupasorozat, az Európa Liga negyeddöntős párharcainak első mérkőzéseit rendezték meg.

A sorozat legnagyobb esélyesének kikiáltott Manchester United az Anderlecht otthonában lépett pályára, és Mhitarjan első félidő végén szerzett góljával sokáig győzelemre állt – ám a mérkőzés hajrájában egyenlített a belga csapat. Nem teljesen megérdemelten, legalábbis ha azt nézzük, hogy az Anderlechtnek ez volt az egyetlen kaput eltaláló lövése a mérkőzésen.

Mhitarjan vezető gólja

A hajrában jött egyenlítés

Az Ajax egészen elképesztő fölényben játszva, Klaassen duplájával verte 2-0-ra a Schalkét. A holland csapat 19 lövésével szemben a németek az egész találkozón csupán négyszer próbálkoztak gólszerzéssel.

Bár a Genk a 10. percben vezetést szerzett, a Celta Vigo nyolc perc alatt megfordította a mérkőzést, és végül egy hétgólos meccsen legyűrte belga ellenfelét.

A török szurkolók rendbontása miatt a tervezettnél nagyjából háromnegyed órával később kezdődő Lyon-Besiktas találkozón Babel révén a vendégek szereztek vezetést a 15. percben, és sokáig úgy tűnt, győzelemmel távozhatnak Franciaországból – azonban a hazaiak a hajrában két perc alatt megfordították és megnyerték a meccset. A győztes gólnál ráadásul a törökök kapusa hajmeresztő hibát vétett…

Babel vezető gólja

Tolisso egyenlítése

Morel győztes találata

Európa Liga, negyeddöntők (első mérkőzés)

Anderlecht – Manchester United 1-1 (0-1)

Gólszerző: Dendoncker (86.) illetve Mhitarjan (37.)

Ajax – Schalke 2-0 (1-0)

Gólszerzők: Klaassen (23.-büntetőből, 52.)

Celta Vigo – Genk 3-2 (3-1)

Gólszerzők: Sisto (15.), Aspas (18.), Guidetti (38.) illetve Boetius (10.), Buffel (67.)

Lyon – Besiktas 2-1 (0-1)

Gólszerző: Tolisso (83.), Morel (85.) illetve Babel (15.)

Olvasói sztorik