Nemzetközi foci

Dybalát akarja az új Milan-tulajdonos

A kínai befektetők 740 millió eurót áldoztak a klubra, szupercsapat kialakítását tervezik Milánóban.

Csütörtökön vált hivatalossá, hogy Silvio Berlusconi eladta az AC Milanban birtokolt teljes részesedését a kínai érdekeltségű Rossoneri Sport Investment Luxembourgnak. Az új tulajdonosok mélyen a zsebükbe nyúltak, hiszen forintra átszámolva csaknem 230 milliárdot fizettek a milánói egyesületért.

A tervek hatalmasak, a kínaiak már többször hangsúlyozták, a kontinens egyik legerősebb együttesét akarják kialakítani. Ahogy arról az olasz sajtó beszámol, David Han Li, a befektetőcsoport képviselője a helyszínen tekintette meg kedden a Juventus-Barcelona BL-negyeddöntőt, és teljesen lenyűgözte Paulo Dybala teljesítménye.

Han Li a hírek szerint a meccs után azonnal kijelentette, tudni akarja, mennyibe kerülne a duplázó argentin klasszis megszerzése.

Egy biztos, az új Milan-főnöknek nem lesz egyszerű dolga, hiszen ma jelentették be hivatalosan, hogy Dybala 2022 nyaráig hosszabbított a Juventusszal. A torinóiaknak egyébiránt nagy rutinjuk lehet a Dybala-ügylet kezelésében, hiszen a 23 éves támadó előkelő helyet foglal el a Real Madrid és a Barcelona kívánságlistáján is.

Olvasói sztorik