Nemzetközi foci

Spanyol szövetségi kapitányt kapott az algériai válogatott

Volt Sevilla- és Bilbao-tréner ül le a kispadra.

Rájár a rúd az algériai válogatottra. A “sivatagi rókák” becenévre hallgató válogatott ugyanis nagyon simán, mindössze két pontot szerezve esett ki az Afrikai Nemzetek Kupája csoportkörében Szenegál és Tunézia mögött; ám ami még ennél is fájóbb lehet számukra, az a világbajnoki selejtezők állása.

A négycsapatos csoportkörben ugyanis két fordulót rendeztek meg eddig, Algéria pedig csak egy pontot szerzett ezeken, miközben az éllovas Nigéria eddig hibátlan. Kettejük között ott van még Kamerun és Zambia is, Oroszországban viszont csak a felsoroltak egyike lehet majd ott.

Nem véletlen, hogy nemrég menesztették a szövetségi kapitányt, a belga Georges Leekenst, akinek utódját most sikerült megtalálni. Juaquín Caparrós szinte reménytelen helyzetben lévő válogatottat vehet át.

A 61 éves szakember 2000 és 2005 között irányította a Sevillát, 2007 és 2011 között az Athletic Bilbaót, rengeteg kisebb spanyol élvonalbeli csapatnál is dolgozott, utoljára épp a La Ligából csont nélkül kiesni készülő Osasuna trénere volt januárig.

Olvasói sztorik