Nemzetközi foci

Morata: egy nap biztosan Conte csapatában fogok játszani

A csatár az olasz edzőtől kapta a legtöbb bizalmat karrierje során, pedig sohasem dolgoztak együtt.

A napokban ismét felerősödtek a Real Madrid csatárának, Álvaro Moratának a klubváltásáról szóló hírek – amelyek szerint a Chelsea által már a nyáron is csábított spanyol játékos egy esetleges Hazard köré épülő csereügylet keretében költözhet Londonba. Bár nyíltan nem foglalt állást, legutóbbi interjújában Morata nem sok kétséget hagyott afelől, hogy ha a helyzet úgy hozza, a maradás vagy a váltás mellett dönt:

– Amikor múlt nyáron visszahívott a Real Madrid, fogalmam sem volt róla, mit terveznek velem. Nem tudtam, hogy megtartanak vagy még több pénzért továbbadnak, így meghallgattam minden érdeklődő csapat ajánlatát. Bár az ilyen tárgyalások legtöbbször az ügynökömön vagy az édesapámon keresztül folynak le, Contéval személyesen is beszéltem telefonon – emlékszem, apám már ekkor megmondta, hogy ez az ember rögtön meg fogja nyerni a PL-t a Chelsea-vel. A Juventus Conte külön kérésére igazolt le, de sajnos mire én megérkeztem, ő már nem volt a csapatnál – de ahogy újra klubcsapatot irányított, ismét felkeresett. Conte az az edző, aki a legjobban bízott bennem, aki a legjobban akart, és aki a legtöbb magabiztosságot adta nekem a karrierem során, és valamiért biztos vagyok benne, hogy jobban ismer engem, mint azt el merném képzelni – holott valójában sosem volt szerencsém vele dolgozni. De ami késik, nem múlik: előbb vagy utóbb az ő csapatánál fogok kikötni, ebben biztos vagyok – mondta Morata a The Guardiannak.

– Félreértés ne essék, boldog vagyok Madridban, és egyáltalán nem sajnálom, hogy a nyáron megtartott a csapat. Izgatottan várom a jövőmet, akár itt a Realnál, akár egy másik csapatban. Mindazonáltal szükségem van arra, hogy rendszeresen játsszak, és az sem árt, ha van mögötted egy ember, aki teljes erejével támogat téged. Ezzel nem azt mondom, hogy távozni akarok, de 24 évesen már nem csak egy tehetséges fiatal vagyok, úgy érzem, egy nagyon fontos, sok mindenről döntő időszakához ért a pályafutásom – zárta interjúját a Karim Benzema mögött általában csak padozó spanyol klasszis.

Olvasói sztorik