Nemzetközi foci

Bale szerint a LaLiga technikásabb, mint a Premier League

Az országváltás óta érzi a fejlődést a walesi csatár.

Gareth Bale 2013-ban távozott a Premier League-ből a LaLigába, amikor a Tottenham Hotspur együttesétől a Real Madridhoz igazolt világrekordot jelentő összegért. Kétszer nyert Bajnokok Ligáját, de a spanyol élvonalban még nem jutott a csúcsra. Ez idén megváltozhat, hiszen három ponttal vezetnek, ráadásul egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak a Barcelonánál.

A The Telegraph című lapnak adott interjúban a walesi csatár elmondta, hogy Spanyolországban a legjobbat kell kihoznia magából.

„A LaLiga valamivel technikásabb, mint a Premier League. Rengeteg az egyérintéses, közeli passz, ettől pedig javult a játékom a kis területeken. Határozottan érzem a fejlődést, amit csak játékkal lehet elérni” – nyilatkozta a 27 éves Bale.

Elmondta, nagyon tiszteli Zinedine Zidane vezetőedzőt, hiszen játékosként mindent megnyert, és mindent tud a spanyol, illetve az európai labdarúgásról.

A Real célja továbbra is a címvédés a Bajnokok Ligájában, sőt a walesi játékos duplázásról álmodik.

„Hihetetlen eredmény lenne, különösen mivel még egyetlen csapatnak sem sikerült megvédenie a címét a Bajnokok Ligájában. Mindkét trófea nagyon fontos a klub számára és a szurkolóknak, úgyhogy csodálatos lenne, ha dupláznánk” – tette hozzá.

Olvasói sztorik