Nemzetközi foci

„A Juventus elért arra a szintre, hogy megszorítsa a Barcelonát”

Vincze Ottó szerint a Monaco idegenben is meglepheti a Borussia Dortmundot – Bajnokok Ligája-előzetes.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő:

20.45 (Sport TV): Borussia Dortmund–AS Monaco
20.45 (M4 Sport): Juventus–FC Barcelona

Kedd este Dortmund–Monaco és Juventus–Barcelona csúcsmeccsekkel indul a Bajnokok Ligája negyeddöntői. A Rangadó.hu-nak az egykoron a Barcelona kötelékébe tartozó válogatott labdarúgó, a Sport TV szakértője, Vincze Ottó elemezte a keddi párosításokat.

Borussia Dortmund–AS Monaco

– Megmondom őszintén, hogy meglepetést várok ettől a meccstől. Kedvelem a Dortmund játékát, de mostanában nem győzött meg a BVB. A Monaco pedig üde színfoltja a Bajnokok Ligájának. Nem csak azért, mert fiatal játékosai vannak, hanem mert látványosan is játszanak a hercegségiek. Tele vannak energiával, rögtön visszatámadják az ellenfelüket. Meglepetést várok, szerintem nem kap ki ma a Monaco.

Juventus–FC Barcelona

– A Barcelona a hétvégén kikapott a Málaga otthonában, ami nem a legjobb előjel. A Bajnokok Ligájában viszont nagyon erős a Barca, de mindig jöhet egy olyan meccs, ami nem biztos, hogy az elvárásoknak megfelelően alakul. A Juventus hazai pályán bivalyerős, kiválóan védekezik, és most már támadásban is elég ütős, ezt bizonyították az utóbbi időben. Barca-szurkolóként nagyon nehéz meccsre számítok, úgy érzem, hogy a katalánoknak szoros meccset kell játszaniuk, és gólt kell lőniük idegenben a továbbjutás szempontjából. A Juventus felnőtt a feladathoz, és elért a szintre, hogy hazai pályán megszorítsa a Barcelonát, amelynek azt kell elkerülnie, hogy több góllal kikapjon, hiszen egy rossz napot bárki kifoghat. A spanyoloknál a középpályás csapatrész nyújtja a szezonban a leghullámzóbb teljesítményt, Luis Enrique is mindig keresi, hogy éppen kit tegyen be, mindig váltogatja André Gomest és Rakiticet, illetve ott van még Arda Turan is. Ha az MSN egy jó napot kifogó középpályával megtámogatva az átlagnál jobb formában játszik, akkor nem lehet gond azzal, hogy a Barca szoros meccset játsszon Torinóban. Ha azonban a támadótriónak nem megy, vagy a semlegesítik őket, akkor biztos, hogy a Juve nyomás alá tudja helyezni a gránátvörös-kékeket. A lényeg, hogy nem vár könnyű meccs a Barcelonára.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik