Nemzetközi foci

Real Madrid, Barcelona-versenyfutás az Atleti francia csillagáért

Már mindhárom spanyol topcsapat érintett a Hernández-ügyben.

Meglepő információval rukkolt elő a madridi As című lap – a Barcelona hivatalos ajánlatot tett Theo Hernándezért, az Atlético Madrid balhátvédjéért. Apró szépséghiba, hogy a szupertehetségnek kikiáltott francia futballista néhány napja szóbeli megállapodást kötött a Real Madriddal.

A kacifántos ügy röviden: a 19 éves játékosra – az ugyancsak atletis Lucas Hernández öccse – már tavaly nyáron kivetette a hálóját a Barca, ám Hernández az Alavésbe került kölcsönbe. Egy hete szinte tényként közölte a Marca, hogy a francia utánpótlás-válogatott labdarúgó szóban megegyezett a Real Madriddal, amely kifizeti a városi riválisnak a szerződésben szereplő 24 millió eurós kivásárlási árat.

Az As úgy tudja, éppen erre készül a katalán klub is, amely annyiban talán előnyt élvez, hogy a Hernández ügyeit intéző menedzser, Manuel Garcia Quilon egyértelműen a Barcelonát javasolja az ifjú védőnek. Quilon azt is elárulta, hogy vinné a tinisztárt a Bayern München és a Liverpool is, ám Theo maradna Spanyolországban, ahol tízéves kora óta él és játszik.

Az Atleti neveltje azért különösen fontos a katalánoknak, mert Jordi Alba kevesebb lehetőséget kap mostanában, és nem kizárt, a nyáron elhagyja a klubot.

Olvasói sztorik