Nemzetközi foci

Döbbenet! A Juventus klasszis védője néhány hónapja majdnem visszavonult

Gyermeke betegsége miatt egyáltalán nem érdekelte a foci a válogatott hátvédet.

Őszinte nyilatkozatot adott a Juventus védője, Leonardo Bonucci a Barcelona előtti BL-negyeddöntő előtt a spanyol El Paisnak. A 29 éves hátvéd nem csak a szakmai észrevételekről beszélt az újságnak, hanem a magánéletéről is, ami miatt néhány hónappal majdnem döntő elhatározásra szánta el magát. Mint ismert, Bonucci fia, Matteo súlyos betegséggel küszködik, decemberben például életmentő műtétet kellett végrehajtaniuk rajta az orvosoknak.

– Három-négy hónappal ezelőtt a fejem nem volt teljesen tiszta. A fej, ami a labdarúgáshoz elengedhetetlen, a lábakat is az mozgatja a pályán. Nagyjából tizenöt nappal a műtét utánig, amíg nem láttam javulást Matteo állapotán, egyáltalán nem érdekeltek az edzések és úgy általában a foci sem – idézte Bonuccit a football-italia.net. – Mindig is utáltam a kórházakat, próbáltam elkerülni azokat, de ebben az időszakban folyamatosan ott kellett lennem és nyugodtan kellett viselkednem. Matteo manapság már sokkal jobban van, a családom is sokkal jobban érzi magát és egységesebb, mint valaha. Ma reggel az ágyamban aludt és mosolygott, amikor felébredt. Ilyenkor realizálódik bennem, hogy ezek az igazán nagy győzelmek – folytatta a 69-szeres olasz válogatott.

– Elgondolkodtam azon, hogy befejezem a focit. Egyáltalán nem tartozott a prioritások közé a labdarúgás abban a helyzetben. Látod a fiadon, hogy még előtte az élet és rengeteg kérdést tettem fel önmagamnak azon gondolkozva, miért éppen vele történik ez… nem volt rá válaszom. A prioritások sokszor megváltoznak az életben. Most már azt mondhatom magamnak, hogy szerencsés ember vagyok. Minden amit tettem a szívemből jött – zárta őszinte mondatait Bonucci.

Olvasói sztorik