Nemzetközi foci

A Bologna és a Palermo sem tudott meglepetést szerezni – VIDEÓ

Nagy Ádámnak kezdőként hatvanhárom perc jutott a Roma ellen, Sallai a szünet után állt be Milánóban.

Mindkét magyaros együttes erősebb ellenféllel szemben találta magát a Serie A harmincegyedik fordulójában vasárnap délután.

A Nagy Ádám fémjelezte Bologna – a magyar középpályás a kezdőben kapott helyet – hazai pályán fogadta a második helyezett AS Romát, amely a huszonhatodik percben szerezte meg első gólját Fazio révén. A hátvéd egy szöglet utáni lecsorgóra csapott le a tizenhatoson belül és a léc alá bombázott. A félidő előtt a remek formában játszó Szalah duplázta meg a rómaiak előnyét, az egyiptomi Dzeko remek perdítése után emelte át a hazai kapust. A szünet utánra is jutott vendég gól, remek támadás után Perotti hozta kihagyhatatlan ziccerbe Dzekót, a bosnyák pedig belőtte második gólját is. A Roma 3-0-ra legyőzte Nagyékat.

Súlyos pofonba szaladt bele a két magyart is a soraiban tudó Palermo az AC Milan otthonában. A szicíliaiak számára nem tartott sokáig a meccs, már a tizenkilencedik percben kétgólos hátrányba kerültek. Előbb Suso szabadrúgásánál volt tehetetlen a vendég hálóőr, majd Pasalic közeli lövésénél aludt el a hátvédsor. Carlos Bacca a 37. percben végképp szertefoszlatta a Palermo reményeit, Calabria beadása után ő emelkedett a legmagasabbra és a kapuba fejelt. Az 54. percben pályára lépett Sallai Roland – Balogh Norbert végig a kispadon ült -, ám a magyar támadó nem tudott gólt lőni. Ellenben az AC Milan, amely Deulofeu remek csavarásával négyre növelte az előnyt. A hazaiak lőhettek volna még gólt, de megálltak négynél, így 4-0-ra verték a Palermót.

Átaludta az első félidőt az Inter a Crotone stadionjában. A kék-feketék három perc alatt két gólt kaptak az első játékrészben, a második félidőben pedig hiába rohantak az eredmény után, csak szépítésre futotta erejükből. A Crotone 2-1-re nyert.

Dzeko remek támadás után lőtte második gólját

Suso szerzett vezetést a Milannak

Deulofeu kilőtte a bal alsót

Serie A, 31. forduló

Sampdoria–Fiorentina 2-2 (1-0)

Milan–Palermo 4-0 (3-0)

Bologna–Roma 0-3 (0-2)

Cagliari–Torino 2-3 (1-2)

Crotone–Internazionale 2-1 (2-0)

Udinese–Genoa 3-0 (2-0)

Később játsszák

20.45 Lazio – Napoli

Szombaton játszották

Empoli – Pescara 1-1 (1-1)

Atalanta – Sassuolo 1-1 (0-1)

Juventus – Chievo 2-0 (1-0)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik