Nemzetközi foci

Robben: „Elégedettek és boldogok lehetünk”

A Real Madrid ellen is olyan teljesítményt remél a Bayern München holland szélsője, amilyennel legyőzték a Borussia Dortmundot.

A címvédő és listavezető Bayern München hazai pályán 4-1-re legyőzte a Borussia Dortmundot a német élvonal 28. fordulójának szombati rangadóján. Franck Ribéry szerzett vezetést a bajoroknak, Robert Lewandowski duplázott, Arjen Robben pedig ismét szerzett egy olyan gólt, amit már oly sokszor…

„Ha így játszunk, mint ma, nagy intenzitás, szenvedéllyel, és legyőzünk egy nagyon erős ellenfelet, akkor elégedettek és boldogok lehetünk! A meccs tulajdonképpen a negyedik gólunk után véget ért, és talán az iram is visszaesett. Előtte viszont végig nagy intenzitással játszottunk, sokat dolgoztunk az első és a második félidőben is. A csapattársaim dicséretet érdemelnek, nagyon jól, szórakoztatóan futballoztunk” – idézi a Bundesliga honlapja a holland szélső nyilatkozatát.

Robben felidézte, hogy Carlo Ancelotti vezetőedző mindig azt mondja, ha trófeákat akarnak nyerni, akkor a teljes csapatra szükség van, nem csak tizenegy játékosra. Szerencsére csak minőségi labdarúgóink vannak, ami fontos és szükséges. Mindenki fontos, még azok is, akik kevesebbet játszanak. Mindenki remek munkát végez, amikor lehetőséget kap, mindenki nagyon jól edz és profi a hozzáállása. Ez az egyetlen módja annak, hogy sikeresek legyünk” – szögezte le.

Kérdésre válaszolva elmondta, edzőjüknek nagyon nehéz feladata van, hogy a három kiváló középhátvéd, Jérome Boateng, Mats Hummels és Javi Martinez közül kit állítson a kezdőcsapatba, de hozzátette, Ancelottinak boldognak kell lennie, amiért végre szinte mindenki alkalmas a játékra.

„Remélhetőleg Manuel Neuer és Thomas Müller is játszhat szerdán a Real Madrid ellen a Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén. A válogatás fejfájást okoz az edzőnek, de azt hiszem, ez egy kellemes probléma. A Real ellen sok önbizalommal kell pályára lépnünk, és minden okunk megvan erre. Ugyanakkor nyugodtnak és pontosnak is kell lennünk. Folytatnunk kell ezt a hozzáállást, és mindent úgy csinálni, mint a Dortmund ellen. Sok szenvedéllyel és agresszióval az első perctől, mert azt a meccset is meg akarjuk nyerni” – nyilatkozta Robben.

Olvasói sztorik