Nemzetközi foci

Luis Enrique a bírót hibáztatta a játékosai helyett

Egy büntetőt és több lapot kért számon a játékvezetőn a Barcelona edzője.

A címvédő FC Barcelona 2-0-ra kikapott a Málaga otthonában a spanyol élvonal 31. fordulójának szombati játéknapján. A 32. percben Sandro Ramirez szerzett vezetést a hazaiaknak, aki tavaly nyáron éppen a katalán klubtól igazolt Málagába. A 65. percben Neymart második sárga lappal kiállította a játékvezető, a végeredményt pedig a rendes játékidő végén Jonathan Rodríguez állította be.

A lefújás után a katalánok vezetőedzője, Luis Enrique a játékvezetőt, Jesus Gil Manzanót hibáztatta „furcsa és érthetetlen” ítéletei miatt, illetve hangsúlyozta, hogy teljesen igazságtalannak tartja a vereségüket, sőt győzelmet érdemeltek.

Kiemelte, hogy a Sergi Roberto elleni szabálytalanság tiszta tizenegyes volt, de csak szabadrúgást kaptak, mert a bíró kettős mércét alkalmazott. szintén hozzátette, hogy amíg van esélyük, nem adják fel a bajnoki címért zajló versenyfutást.

„A bajnokság egy kicsit nehezebbé vált most számunkra. Ez egy elszalasztott lehetőség, de még mindig sok van hátra. Nincs semmi okom, hogy kritizáljam a játékosaimat. Mindig elégedett vagyok a hozzáállásukkal és a teljesítményükkel, ma is” – nyilatkozta Luis Enrique.

„Olyan csapattal találtuk magunkat szembe, amely a hátul tanyázik a tabellán, mégis friss volt. Azt hiszem, megérdemeltük a győzelmet, mert helyzeteket dolgoztunk ki, de amikor megszerezték a vezetést, minden sokkal nehezebb lett. A Málaga gólra váltotta az egyetlen lehetőségét az első félidőben, mert elhibáztuk a lescsapdát. Az eredmény teljesen igazságtalan” – nyomatékosította a Barcelona edzője.

„A játékvezetőnek egyértelműen tizenegyest kellett volna ítélnie nekünk, nem tudom, hogyan jelezhette, hogy a tizenhatoson kívül történt a szabálytalanság. Az is furcsa, hogy egy csapat, amelyből általában nem szoktak senkit kiállítani, ennyi lapot kap érthetetlen módon. Ellenfelünknek voltak olyan játékosai, akik a meccs alatt szinte folyamatosan szabálytalankodtak, de nem kaptak lapot. Furcsa, de hozzá kell szoknunk ehhez.”

Olvasói sztorik