Nemzetközi foci

Juventus: Allegri marad, de meddig?

Már tárgyalnak a vezetőedző szerződéshosszabbításáról.

Egyre valószínűbb, hogy Massimiliano Allegri nem lesz az Arsenal menedzsere, mert a Juventus vezetőedzője marad. A kérdés csak az, hogy meddig, mert a szerződése jövő nyáron lejár, a La Gazzetta dello Sport értesülései szerint ő 2021-ig, a klub viszont csak 2019 nyaráig szeretne hosszabbítani.

Jelenleg egyik fél sem erre a kérdésre összpontosít, hanem az FC Barcelona elleni, keddi Bajnokok Ligája-negyeddöntőre.

Allegri figyelmeztetett, hogy a torinóiakat nem tévesztette meg a katalánok szombati veresége. „Készen állunk a negyeddöntőre, és bár minden tiszteletem a Barcelonáé, úgy kell játszanunk, hogy hiszünk a továbbjutásban. Támadásban és védekezésben is a legjobb teljesítményünkre lesz szükség.

„A ma esti eredmény lényegtelen, mert a Barcelona hozzászokott, hogy rövid időn belül több mérkőzést játszik. Néhány kemény meccs áll mögöttünk, de jó állapotban vagyunk. A következő hetekben szükség lesz a lelkesedésre és a győzni akarásra, hogy a lehető legmesszebb jussunk. Nincs értelme itt ülni, és azon gondolkodni, hogy a Barcelonával találkozunk. Játszanunk kell, ez minden. Persze, holnap már a katalánokra gondolunk, de csak azért, mert ellenük lesz a következő meccsünk, és mindig az a legfontosabb” – magyarázta.

A Barcelona edzője, Luis Enrique viccesen azt tanácsolta Allegrinek, pihentesse négy kulcsjátékosát kedden, hogy jobban tudjanak összpontosítani a Serie A megnyerésére.

„Csak akkor, ha pihenteti Messit, Neymart, Iniestát és Suárezt. Nagyon szeretem Luis Enriquét, kedves srác, örülök, hogy találkozunk kedden” – válaszolta kedélyesen Allegri.

Olvasói sztorik