Nemzetközi foci

Ibrahimovic: Mourinho a szemedbe mondja, ha sz*r vagy

A svéd klasszis nem ahhoz szokott, hogy a negyedik helyért küzdjön.

José Mourinho első idénye a Manchester United élén nem éppen a várakozásoknak megfelelően alakul, már ami a Premier League-szereplést illeti: a Vörös Ördögök gyakorlatilag már ősszel kiszálltak a bajnoki címért folytatott versenyfutásból, sőt, a Bajnokok Ligáját érő negyedik hely megszerzéséért is hatalmas hajrát kell produkálniuk – a jelenleg hatodik csapat hét ponttal van lemaradva a két meccsel többet játszó, negyedik helyen tanyázó városi rivális Manchester Citytől. Az MU gólvágója, Zlatan Ibrahimovic azonban védelmébe vette a portugál mestert – ugyanakkor azt is kiemelte, hogy nem az ilyen csatákhoz szokott hozzá hosszú pályafutása során:

– Úgy gondolom, Mourinho a maximumot hozza ki abból a keretből, amivel rendelkezik. Kétszáz százalékig. Ha elég jók lennénk ahhoz, hogy elsők legyünk, elsők lennénk, ez nem kérdés. Nagyon jól ismerem a Special One-t, rendelkezik egy olyan győztes mentalitással, amivel rajta kívül csak kevesen. Ezt nem lehet elveszteni, nem lehet megtanulni – ha rendelkezel vele, mindig is ilyen leszel, ha nem, akkor sohasem. Mourinho mindig egyenes, ami a szívén, az a száján, ha kell, akkor a szemedbe mondja, hogy sz*r vagy. Én tisztelem ezt. Mindig a tudtodra adja, hogy ő a főnök, de ezzel együtt azt is, hogy ne aggódj, ő teljesen ura a szituációnak – én a régi generációt képviselem, és mi sokkal inkább ilyenek voltunk, mint a mai fiatalok.

– Ugyanakkor ha el is érjük a negyedik helyet, számomra az nem lesz kielégítő. Egyszerűen nem vagyok hozzászokva, hogy ne a bajnoki címért csatázzak. Az utolsó alkalom, amikor nem nyertem meg a bajnokságot 2012-ben volt, amikor a Milan második lett a Juventus mögött. Előtte pedig 2003-ban, amikor az Ajax-szal szereztünk ezüstérmet Hollandiában. Nem vagyok tehát a mostani helyzethez szokva, amikor egy negyedik helyezésért küzdünk – árulta el Ibrahimovic a DailyMailnek adott interjújában.

Olvasói sztorik