Nemzetközi foci

Pályán az összes ász – ez tényleg Real-gálacsapat lesz

Zidane szombati együttese alig-alig emlékeztet a Leganés elleni társaságra.

Amennyiben a Real Madrid szombat délután (16.15, tv: Sport1) legyőzi a városi rivális Atléticót, kijelenthető, bejött Zinédine Zidane húzása. A „királyiak” szakvezetője meglehetősen furcsa keretet jelölt ki a hétközi bajnokira: a Leganés ellen Cristiano Ronaldo, Gareth Bale és Toni Kroos sem kapott szerepet.

A LaLiga éllovasa így is győzni tudott 4-2-re, a várva várt derbin pedig pihentebben léphetnek pályára a csapat csillagai. Ugyanis az Atlético ellen pályán lesz valamennyi ász, a spanyol sajtó egybehangzóan azt jósolja, a gálacsapatával fut ki a Real a Bernabéu gyepére.

Még izgalmasabbá teszi a párharcot, hogy néhány nappal a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének nyitánya előtt csap össze a két madridi szupercsapat. A listavezető – mely a BL-ben a Bayern Münchennel csatázik – és a tíz pont hátránnyal harmadik rivális egyaránt pazar formában várja a szombat délutáni összecsapást.

Zinédine Zidane együttese legutóbbi hét bajnokiján mindössze két pontot veszített, míg a Diego Simeone vezette Atlético – melyre a Leicester City vár a BL-ben – hat meccse veretlen a pontvadászatban, s ezalatt csupán egyszer játszott döntetlent.

A két csapat szezonbéli első bajnokiját a Real idegenben 3-0-ra nyerte, ugyanakkor tavaly februárban az Atlético győzött 1-0-ra a Real otthonában. Egymás ellen mostanában ritkán játszanak gólzáporos mérkőzést a felek, ráadásul az Atleti visszatért a korábbi kottához, és kevés találatot kapva nyeri a meccseit. Griezmann mellett alighanem Torres játszik majd a „matracosoknál”, hiszen Gameiro továbbra sem bevethető. A hazaiaknál csak Varane kénytelen kihagyni a derbit, Zidane feltehetően csatába dobja a BBC mindhárom tagját.

Ronaldo helyzete különösen érdekes, hiszen ebben az évadban közel sem villog úgy, mint korábban – a madridi időszakában még sohasem volt ilyen rossz gólátlaga (0.74). Ha akárki másról beszélnénk, akkor a 35 mérkőzésen szerzett 26 találata lenyűgöző teljesítménynek számíthatna, de Ronaldót más mércéhez viszonyítják.

Mindenesetre az Atleti retteghet, ugyanis a tavaly novemberi ütközet mindhárom találatát CR szerezte…

Olvasói sztorik