Nemzetközi foci

Iniesta: muszáj nyernünk a Bernabéuban

A Barcelona játékosa továbbra is hisz a címvédésben.

Andres Iniesta kijelentette, az FC Barcelona számára kulcsfontosságú lesz a győzelem a Real Madrid otthonában, ha egymást követő harmadik szezonban is bajnok akar lenni.

„Kikaptunk a Deportivótól, ők pedig döntetlent játszottak a Las Palmas ellen, de ha azt akarjuk, hogy továbbra is maradjon esélyünk a bajnoki címre, akkor valószínűleg meg kell vernünk őket a Bernabéuban. Már elmúlt a hullámvölgy, elégedett vagyok a csapattal és magammal is” – nyilatkozta Iniesta a Sevilla legyőzése után.

„Egy kicsit furcsa ez a szezon, de csak a jelen számít. Remélem, a hátralévő meccseinken úgy játszunk majd, mint most.”

A katalánok hátránya két pont a listavezető Real Madridhoz képest, de a BL-címvédő fővárosiak egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

„Soha nem könnyű a válogatottak miatti szünet, mert megváltoztatja a ritmusunkat, de a csapat jó, és lendületben vagyunk. Versenyben vagyunk minden sorozatban, de egyikben sem végzünk az élen, ha nem tesszük a dolgunkat továbbiakban is megfelelően” ‒ tette hozzá Iniesta.

Ivan Rakitic kifejtette, nagyon elégedett a szerdai a győzelemmel, mert nagyon jól futballoztak.

„Különösen jó focit játszottunk az első félidőben, és megérdemeltük a győzelmet. Tudjuk, hogy minden harmadik vagy negyedik napon van egy nehéz meccsünk, és tudjuk, hogy felkészültnek kell lennünk a kihívásra. Szeretnénk továbbra is ebben az ütemben játszani, ahogyan a Sevilla ellen tettük” – nyilatkozta a horvát.

Olvasói sztorik