Nemzetközi foci

Visszatérnek az ászok – ez tényleg Barca-gálacsapat lesz

Piqué, Sergi Roberto és Rakitic egy sárga lapra az eltiltástól.

Érezhetően elfáradt a Sevilla az utóbbi hetekben, minden sorozatot figyelembe véve öt meccse nyeretlen, kiesett a BL-ből, majd 3-1-es vereséget szenvedett az Atlético stadionjában. Legutóbb már gólt sem lőtt a Gijónnak, és szerdán (19.30, tv: Sport1) még nehezebb dolga lesz.

A házigazda Barcelona ugyanis szépen pörög mostanában, és ezúttal is győzelmi kényszer alatt futballozik, hiszen tartania kell a tempót a Real Madriddal. Messi eltiltás miatt kihagyta a granadai találkozót, ám a Sevilla ellen már ott lehet a pályán, így alighanem újra együtt lesz az MSN. A védelemben Mascherano és Mathieu helyett minden bizonnyal Piqué és Umtiti kap lehetőséget, a középpályán könnyen kezdő lehet Iniesta. Vidalra, Turanra és Rafinhára nem számíthatnak a katalánok.

Érdekes lesz az is, miként taktikáznak a katalánok. Piqué, Sergi Roberto és Rakitic egyaránt veszélyeztetett helyzetben van, amennyiben sárga lapot kap, összejön az ötödik, ami egymeccses eltiltást ér. A szerdai sárga lap azt jelentené, hogy szombaton a Málaga stadionjában nem szerepelhet az illető, jövő szombaton a Sociedadot fogadja az Enrique-együttes, majd jön a Real elleni El Clásico.

Szinte biztosra vehető tehát, hogy az említett trió tagjai ezen a héten kiharcolják az újabb sárga lapot, nehogy veszélybe kerüljön a játékuk a madridi rangadón.

Olvasói sztorik