Nemzetközi foci

Szem nem maradt szárazon! Újra összecsapott a Chapecoense és a Nacional

Négy hónappal a halálos légikatasztrófa után ismét kupadöntőben találkozott egymással a két csapat.

Telt ház, 22 ezer fős publikum előtt, érzelemdús meccsen a Chapecoense 2-1-re legyőzte a vendég kolumbiai Atlético Nacionalt a dél-amerikai Szuperkupa-párharc első mérkőzésén – adta hírül az MTI. A találkozón a brazil együttest ért decemberi repülőgép-szerencsétlenség áldozataira is emlékeztek, a város polgármestere mellett a tragédia túlélői közül négyen is szívszorító beszédet tartottak.

Mint ismert, a Chapecoense négy hónapja a Nacional elleni Copa Sudamericana-döntőre utazott, amikor repülőgépe – vélhetően a kifogyott üzemanyag miatt – röviddel a leszállás előtt lezuhant a kolumbiai Medellín közelében. A klub 19 játékosa hunyt el a 71 áldozattal járó szerencsétlenségben. Később a kolumbiai klub kezdeményezésére a Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség (CONMEBOL) a Chapecoensét nyilvánította a második számú kontinentális kupasorozat győztesének. A két gárda mostani párharca a Recopa Sudamericanáért, vagyis a dél-amerikai Szuperkupáért zajlik, hiszen az Atlético Nacional tavaly júliusban elhódította a Libertadores Kupát.

“A Chapecoense és az Atlético örökre testvérek lesznek” illetve “Ez a szörnyű tragédia mindörökké tartó kapcsolatot teremtett közöttünk” – ilyen és ehhez hasonló szívbemarkoló felszólalásokkal kezdődött a meccs előtti megemlékezés, melynek legszebb szavai a tragédia egyik túlélőjétől, a Chapecoense hátvédjétől, Netótól érkeztek: “Ne várj egy szerencsétlenségig, amíg kimondod, hogy szeretlek, hogy bocsánatot kérj. Ne várj, amíg lezuhan egy repülő, hogy ölelj, csókolj, s rájöjj, a szeretet mindig győz végül”.

A párharc visszavágójára május 10-én kerül sor, Medellínben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik