Nemzetközi foci

Hazard-duplával nyert a Chelsea Guardioláék ellen – VIDEÓ

Közel két hónap után nyert újra a bajnokságban az Arsenal, a hajrában fordított a Spurs.

A Premier League harmincegyedik fordulójának szerdai játéknapján az Arsenal hazai pályán intézte el a West Hamet – Wengerék utoljára február 11-én győztek a bajnokságban.

Az első játékrészben csak helyzetekig jutottak az „ágyúsok”, a fordulás után azonban már jöttek a gólok is. Az 58. percben Mesut Özil tekert jobb oldalról a kapu jobb alsó sarkába – igaz Randolph kapus sem volt teljesen a helyzet magaslatán. Tíz perccel később Walcott váltott gólra egy bal oldali beadást, majd a 83. percben Giroud alakította ki a 3-0-s végeredményt.

A Tottenham tovább tapad a Chelsea-re! A Spurs a félidőben még egygólos hátrányban volt a Swansea otthonában, ám a második játékrész hajrájában előbb Alli, majd Son talált be – a 88. és a 91. percben -, végül pedig Eriksen adta meg a kegyelemdöfést a 94. minutumban. A Tottenham így továbbra is őrzi a második helyét a tabellán.

Gólgazdag első félidőt hozott a Chelsea-Manchester City összecsapás. A tizedik percben Azpilicueta jobb oldali beadására Hazard érkezett, akinek a lövését elnézte Caballero, így megszerezte a vezetést a londoni alakulat. A 25. percben szintén egy kapushiba kellett a City találatához, Courtois David Silvához passzolt, aki még kihagyta a ziccert, ám a kipattanóra érkezett Agüero és egyenlített. A 35. percben ismét a Chelsea belgája volt főszerepben: a Pedróval szembeni szabálytalanság után Hazard lőhetett tizenegyest, de hibázott, szerencséjére azonban a kipattanót értékesíteni tudta – ezzel Conte együttese legyőzte Pep Guardioláékat.

Özil szerzett vezetést

Son megfordította a meccset

Hazard második gólja

Premier League, 31. forduló

Arsenal – West Ham United 3-0 (0-0)

Hull City – Middlesbrough 4-2 (3-2)

Southampton – Crystal Palace 3-1 (1-1)

Swansea – Tottenham 1-3 (1-0)

Chelsea – Manchester City 2-1 (2-1)

Liverpool – Bournemouth 2-2 (0-1)

Kedden játszották

Burnley – Stoke 1-0 (0-0)

Leicester – Sunderland 2-0 (0-0)

Watford – West Bromwich 2-0 (1-0)

Manchester United – Everton 1-1 (0-1)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik