Nemzetközi foci

Morata mesterhármassal vezette győzelemre a tartalékos Realt – VIDEÓ

Hatgólos meccsen gyűjtötte be a három pontot a királyi gárda a spanyol bajnokin.

Erősen tartalékos Real Madrid látogatott a kiesés ellen menekülő és négy meccs óta veretlen Leganéshez. A királyiak keretében Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Raphael Varane és Toni Kroos sem kapott helyett, de Karim Benzema, Luka Modric, Dani Carvajal, Pepe és Isco is csak a kispadon kezdte a találkozót.

Ennek ellenére úgy tűnt, hogy nyolc perc alatt eldönti a három pont sorsát a vendég együttes, a 15.percben James Rodriguez kezdte a gólgyártást, miután Asensio remek szólóját követően az üres kapuba passzolt. Három perccel később Álvaro Morata fejelt kiszorított helyzetből a kapus felett a hálóba, majd öt perccel ezután ismét a spanyol csatár volt eredményes, Kovacic remek passzát juttatta a gólvonalon túlra.

Ettől megnyugodott a Real Madrid, ezt pedig észlelte a Leganés, amely két perc alatt visszajött a meccsbe, a 32. percben Gabriel, majd Luciano is mattolta Keylor Navast, nyílttá téve így a találkozót.

A fordulást követő negyedik percben ismét Morata hívta fel magára a figyelmet, az eddig kevés lehetőséget kapó támadó oldalról beívelt szabadrúgás után fejjel talált be, ezzel pedig eldöntötte a három pont sorsát, a Leganés innen már nem tudott új erőre kapni.

James 0-1

Morata 0-2

Morata 0-3

Gabriel 1-3

Luciano 2-3

Morata 2-4

LaLiga, 30. forduló

Leganés – Real Madrid 2-4 (2-3)

Barcelona – Sevilla 3-0 (3-0)

Alavés – Osasuna 0-1 (0-0)

Deportivo – Granada 0-0

Sporting Gijón – Málaga 0-1 (0-1)

Kedden játszották

Athletic Bilbao – Espanyol 2-0 (2-0)

Atlético Madrid – Real Sociedad 1-0 (1-0)

Betis – Villarreal 0-1 (0-1)

Csütörtökön játsszák

19.30 Eibar – Las Palmas

21.30 Valencia – Celta Vigo

Olvasói sztorik