Nemzetközi foci

Sorban állnak a topklubok a Porto gólzsákjáért

A Chelsea-nél Costa, az MU-nál Ibrahimovic utódját látják benne.

Nemzetközi sajtóhírek szerint a Chelsea és a Manchester United nyáron lecsapna a Porto támadójának, Andre Silva játékjogára. A 21 éves játékos harmincnyolc mérkőzésen már húsz gólnál jár klubszinten az idei versenykiírásban, míg a portugál válogatottat öt találattal segítette a vb-selejtezős sorozatban.

A francia Telefoot ugyanakkor úgy tudja, hogy a Chelsea, MU páros mellett korábban már a Manchester City, a Real Madrid, a PSG és a Marseille látókörébe is szerepelt. A fiatal tehetség szerződése 2021-ig él a Portónál – a klub akadémiáján nevelkedett, onnan került fel a nagycsapathoz – kivásárlási árát pedig 51 millió fontban határozták meg.

Andre Silvában egyébként a Chelsea-nél Diego Costa, míg a Manchesternél Zlatan Ibrahimovic utódját látják.

A „vörös ördögök” legutóbb a West Brom ellen játszottak 0-0-s döntetlent, a találkozó után Jose Mourinho nyíltan bírálta támadóit.

– Meg lehet nézni, mennyi gólt lőttek játékosaink – Rashford, Lingard, Mhitarjan vagy éppen Martial – az idei szezonban – nyilatkozta a portugál tréner, aki Ibrahimovicra és Matára sem számíthatott sérülés, illetve eltiltás miatt.

Olvasói sztorik