Nemzetközi foci

Pisont: gyorsaság, robbanékonyság tekintetében óriási változásra van szükség

A korábbi futballista a Honvéd fiataljainak a technikai fejlesztésébe segít be.

Pisont István, a Budapest Honvéd legendás játékosa volt a Digi Sport Reggeli Start című műsorának vendége. A 46 éves korábbi labdarúgó jelenleg részmunkaidőben korábbi csapatánál segít a fiataloknak a technikai fejlődésben.

– Technikai szinten hátrányban vagyunk, ezért nem gyorsak a magyar játékosok. A magyar játékost le kell támadni, mert nem képzett, nemzetközi szinten ez volt az általános tapasztalat. Gyorsaság, robbanékonyság, az egy az egy elleni küzdelem – ezekben iszonyatosan gyorsak és jók a külföldiek. Ebben nekünk óriásit kell változni. Az ehhez megfelelő ingerkörnyezetet az edzőnek biztosítaniuk kell. El kell érni edzéseken ezt a hatást.

Pisont kitért arra is, hogyan értékeli a Honvéd jelenlegi teljesítményét.

– Marco Rossi jól összerakta a csapatot, szisztematikusan felépítette, amiben benne van a fiatalok beintegrálása, nagyon jó egyensúlyba rakja őket a rutinosabb labdarúgókkal. A Lanzafame, Eppel támadósor rendkívül hatékony, jól dolgoznak együtt. Mögöttük melós játékosok szerepelnek, akiknek futniuk kell, s ott van a mélységben egy szervező, Hidi Patrik személyében, aki jól leosztja a passzokat. Úgy vélem, Gazdag Dani és Koszta Márk is nagyon jó úton jár. Nekem is sok idő kellett, hogy eljussak egy magas szintre, de bennük megvan a potenciál. Nagyon jól néz ki a Honvéd, a Fradi ellen az első félidőben fantasztikus volt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik