Nemzetközi foci

Bravúr! Szalaiék legyőzték a Bayernt

A szezonban másodszor kapott ki a címvédő; válogatott csatárunk félórát játszott.

Kapcsolódó cikkek

Hétközi fordulót rendeznek a Bundesligában, méghozzá a bajnokság 27. körét. A Dortmund-Hamburg, Köln-Frankfurt és Werder-Schalke összecsapások mellett igazi csúcsrangadót is játszottak: a harmadik Hoffenheim a toronymagas listavezető Bayernt fogadta.

A bajorok eddig mindössze egyetlen egyszer, még novemberben, a Dortmund otthonában szenvedtek vereséget a mostani kiírásban – egész ma estig. A Hoffenheim ugyanis rendkívül szervezett játékot bemutatva Kramaric 21. perces góljával előbb vezetést szerzett, majd kapott találat nélkül lehozta a rangadót, ahol Szalai Ádám a 62. percben Sandro Wagnert váltva lehetőséget kapott.

Története első bajorok elleni győzelmével a Hoffenheim karnyújtásnyira került a második helytől, ahol jelenleg eggyel kevesebb játszott meccsel a Lipcse áll, méghozzá 52 ponttal, míg a kisvárosiak 51-nél járnak. A Bayern elsőségét természetesen továbbra sem veszélyezteti semmi.

Nem a vendégcsapatok napja volt a mai, hiszen a Bayern mellett sem a Hamburg, sem a Frankfurt, sem a Schalke nem talált be egyszer sem, gólt viszont mind kaptak.

A Dortmund Castro és Kagava találataival 2-0-ra győzött; a Kölnnél Jojics volt a nyerőember; míg a Werder részéről Gebre Selassie, Kruse és Eggestein ünnepelhetett.

Bundesliga, 27. forduló, keddi eredmények

Hoffenheim – Bayern München 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund – Hamburger SV 2-0 (1-0)

1. FC Köln – Eintracht Frankfurt 1-0 (0-0)

Werder Bremen – Schalke 04 3-0 (1-0)

Szerdán játsszák:

Borussia Mönchengladbach – Hertha BSC

Mainz 05 – RB Leipzig

Wolfsburg – Freiburg

Augsburg – Ingolstadt 04

Darmstadt 98 – Bayer Leverkusen

Olvasói sztorik